Een Egyptische advocaat klaagt Ramos aan voor €1 miljard

De Champions League finale is alweer een aantal dagen geleden, maar het houdt de gemoederen nog steeds bezig. Zo zal Karius nog steeds niet of nauwelijks geslapen hebben en was er even twijfel of Salah naar het WK zou kunnen gaan vanwege zijn schouderblessure. Een blessure die in de finale ontstond door toedoen van Sergio Ramos. Het zag er allemaal wat ongelukkig uit, maar een Egyptische advocaat denkt dat er meer achter zit en klaagt de Spaanse verdediger aan voor een miljard euro.

Sergio Ramos vs. Salah

Wahba, de advocaat van beroep, kondigde op de Egyptische tv-zender Sada El-Balad aan dat hij een aanklacht had ingediend bij de FIFA. ‘Ramos blesseerde Mo Salah met opzet en hij moet gestraft worden voor zijn acties. Ik heb een zaak tegen hem aangespannen en een klacht ingediend bij de FIFA.’ Hij beschuldigde Ramos er ook van dat hij het met opzet deed en ‘fysieke en psychologische schade’ heeft aangericht bij een natie en Salah zelf.

Ramos is sowieso al het middelpunt geweest van veel discussie na de Champions League finale. Er is zelfs een petitie gestart om de verdediger te straffen voor het ‘met opzet blesseren van Salah’. De petitie heeft al meer dan 300.000 handtekeningen. Ramos zelf is zich van geen kwaad bewust en plaatste een social media update waarin hij Salah beterschap wenst.

We zijn benieuwd of dit hele gebeuren nog een staartje gaat krijgen, maar we hebben zo’n vermoeden van niet. We hopen in ieder geval dat Salah er gewoon bij is met het WK en fit genoeg is om zijn vorm van de Premier League door te trekken. Dan zou Egypte zomaar een gevaarlijke outsider kunnen zijn, want dit is waar Liverpool op de ranglijst zou staan als alleen de goals en assists van Salah telden.

Bron: Sport Bible