Eindelijk: de legendarische adidas Predator is officieel terug van weggeweest

Het zat er al eventjes aan te komen na een reeks van limited edition Predator remakes, maar één van de meest legendarische schoenen is vanaf vandaag officieel terug. Niet als limited edition, maar als een herboren schoen voor iedereen. Het begon allemaal in 1994 met de geboorte van de iconische Predator, waarbij adidas voor het eerst rubberen strepen op een voetbalschoen gebruikte met het idee dat dit meer kracht, effect en controle zou opleveren. Vandaag de dag ziet hij er misschien heel anders uit, maar adidas borduurt wel degelijk voort op die iconische schoen.

adidas Predator 18+ ‘360 Control’

Zoals je hierboven ziet is de naam behoorlijk anders dan de ‘Predator Mania’ of ‘Predator Precision’, maar het idee van de Predator blijft hetzelfde. Adidas Football VP Design Sam Handy zegt er het volgende over: ‘Met de Predator 18+ 360 Control wilden we de meest innovatieve schoen op de markt ontwerpen – en tegelijkertijd vasthouden aan datgene wat de Predator juist zo’n icoon maakte. We hebben een schoen gemaakt voor spelers die het spel beslissen met één magische aanname of een splijtende pass. De nieuwe Predator zal spelers zoals Pogba of Dele Alli de middelen geven om hun eigen creativiteit naar een nieuw hoogtepunt te brengen’.

Maar wat maakt deze Predator dan een echte Predator? Ten eerste omdat deze nieuwste versie geïnspireerd is op de traditionele Predator kleuruitvoering met zwart, wit en rood. Toch is er wel wat veranderd, want waar rood heel schaars is zien we juist veel meer goud. Misschien een tikkeltje jammer dat het rood zo naar de achtergrond is verdwenen, maar goed, we kunnen niet alles hebben.

Op technologische gebied streeft adidas naar de kernwaarden van de Predator door controle te creëren met behulp van verschillende vernieuwde snufjes. De Primeknit Sockfit Collar zorgt voor goede steun aan de voet en houdt ‘m op zijn plek. Door het Purecut-systeem heeft de schoen geen veters nodig en blijft balcontrole op de wreef behouden. Voor de gelegenheid is ook een vernieuwd Controlframe ontworpen dat bestaat uit verschillende polyamide lagen (de lijntjes die je op de upper ziet), die daarnaast ook voor extra precisie in het schot en de passing zorgen. Tenslotte zorgt een Boost-tussenzool voor maximale energieteruggave bij elke stap die je zet.

De wedergeboorte van de Predator betekent trouwens wel het afscheid van de ACE-lijn. Die gaan we niet meer terugzien en wordt officieel vervangen door de Predator 18. Deze nieuwste toevoeging is trouwens onderdeel van de adidas Skystalker collectie, waar we de komende tijd zeker meer van gaan zien. De nieuwe adidas Predator 18 is vanaf nu hier verkrijgbaar.

Eén van de meest legendarische Predator dragers allertijden is natuurlijk David Beckham. In deze video vertelt hij welke Predator voor hem het meest bijzonder was.