Eindelijk: ook de Nike Mercurial krijgt een Anti-Clog zool

Vorig jaar augustus introduceerde Nike een revolutionaire nieuwe zool voor voetbalschoenen. De anti-clog zool is namelijk op een manier ontworpen zodat er geen modder onder blijft hangen. Hierdoor hou je betere grip op het veld. De zool werd geïntroduceerd bij de Hypervenom, Magista & Tiempo, maar verrassend genoeg moest de Mercurial het maanden zonder anti-clog doen. Tot nu, want sinds vandaag is ‘ie ook verkrijgbaar onder de Mercurial Superfly V & Vapor XI.

Nike Mercurial ‘Anti-Clog’

Waarom het zo lang heeft geduurd voordat de zool naar de Mercurial kwam is onbekend, maar dat doet er ook niet meer toe. Aan de upper van de schoen verandert overigens niets en het enige wat een update krijgt is dus de zool. Een zool die we overigens al getest hebben. We testten de Anti-Clog technologie onder de Magista en het resultaat was indrukwekkend.

Wij hebben gemerkt dat het essentieel is om de zool in contact te brengen met water. Wanneer je op een vochtig of nat veld speelt gebeurt dat automatisch. Op een droog veld moet je even helpen door er met een bidon wat water tegenaan te spuiten. Je voelt dat de zool een glibberig karakter krijgt wanneer het in contact komt met water. Dit zorgt ervoor dat zand zich niet aan je schoenen kan hechten en je dus niet uitglijdt.

De Nike Mercurial Superfly ‘Anti-Clog’ is hier verkrijgbaar.

Leestip: De drie belangrijkste innovaties in voetbalschoenen van 2016