Engeland bewijst dat ze de koning van de creatieve trainingsvormen zijn

Trainingen, en vooral de warming-up gedeeltes, kunnen vaak nogal saai zijn. Misschien omdat ze niet uitdagend genoeg zijn of omdat jullie altijd dezelfde oefeningen doen. In Engeland hebben ze daar niet veel last van, want daar verzinnen ze altijd leuke varianten. Zo hebben ze al regelmatig innovatieve keeperstrainingen laten zien en toonde clubs als Tottenham leuke oefeningen om de reactiesnelheid van spelers te verbeteren. De nationale ploeg kreeg onlangs weer een creatieve warming-up voorgeschoteld en daar hadden ze de grootste lol mee.

Training Engeland

De oefening is een soort ‘tikkertje’, maar dan op korte afstand. Hiermee trainen ze hun focus, reactiesnelheid en explosiviteit op de eerste meters. Het werkt als volgt: de spelers staan met gestrekte arm naar elkaar toe en moeten zo snel mogelijk reageren op de aanwijzingen van de trainer, want die geeft aan naar welke kant de spelers moeten sprinten. Als hij ‘links’ of ‘rechts’ heeft geroepen moeten de spelers zo snel mogelijk reageren, wegsprinten en de ‘tikker’ moet de andere speler aan proberen te tikken. Als het nog een beetje onduidelijk is zie je hieronder hoe het uitgevoerd wordt.

??? #threelions

Een bericht gedeeld door England (@england) op

Misschien had je het nooit verwacht, maar zelfs een warming-up kan dus best leuk zijn. Deze week zagen we ook al een briljante keeperstraining van de Engeland U21 keepers. Die vind je hieronder.

Leestip: Drie Engeland U21 keepers worden getraind met één briljante oefening