Engeland en Nike lanceren het nieuwe derde tenue

De komende tijd staan er weer interlands op het programma. Iets waar wij niet echt om staan te springen, want wat ons betreft gaat er niks boven clubvoetbal in het weekend. Toch zijn de komende interlands behoorlijk interessant omdat het tenslotte toch om de kwalificatie voor het WK in Rusland gaat. De Engelsen zullen de interlandperiode komende woensdag aftrappen met de vriendschappelijke topper tegen Duitsland en dat doen ze in het nieuwe derde tenue dat vandaag gepresenteerd werd.

Derde tenue Engeland

Het nieuwe tenue, natuurlijk ontworpen door Nike, werd gepresenteerd door Marcus Rashford. Wat opvalt aan het shirt is dat het een vrij simpel design heeft, maar daardoor is het wel een stijlvol en strak geheel geworden. De navy kleur met iets donkerdere mouwen combineert heel fraai met het grote Three Lions logo. Deze keer geen rode details in het logo, maar er is bewust voor een volledig lichtblauwe met witte uitvoering gekozen. Volgens ons is dat de juiste keuze, want het maakt dit tenue echt af.

Het tenue bestaat verder uit een navy-kleur broekje en sokken. Het is voor de Engelsen te hopen dat dit tenue iets meer geluk gaat brengen dan de voorgaande tenues, want dat was niet best. Vooral de uitschakeling door IJsland heeft flinke littekens achter gelaten. Hoe vaak we Engeland in dit tenue zullen zien is nog maar de vraag, want over het algemeen wordt een derde tenue niet vaak gedragen door een Nationale ploeg.

We verwachten dat het nieuwe derde tenue van Engeland binnenkort hier te bestellen zal zijn.