Engelse bookmaker maakt verrassend besluit omtrent ‘spookdoelpunt’ Messi

Het meest opvallende moment uit de afgelopen La Liga-speelronde is zonder enige twijfel het spookdoelpunt van Lionel Messi. De grabbelende keeper van Valencia wist in eerste instantie het schot van de Argentijn niet te keren, pas toen de bal ruim achter de doellijn stuiterde sloeg hij de bal uit het doel. Het arbitrale trio zag het niet en dat had gevolgen voor de uitkomst van het duel (1-1).

Niet alleen voor Barcelona had het gevolgen, ook voor de mensen die geld hadden ingezet op deze wedstrijd had deze dwaling behoorlijk wat invloed. Behalve bij één Engelse bookmaker.

‘Goede wil en gerechtigheid’

Volgens de Engelse bookmaker Betfair had de goal van Messi goedgekeurd moeten worden en daarom keert het wedkantoor ook uit aan mensen die Messi als eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd hadden gegokt. En daar blijft het niet bij: “Als blijk van goede wil en gerechtigheid richting onze klanten zullen we niet alleen uitkeren aan mensen die gokten op een gelijkspel, maar ook aan mensen die een overwinning van Barcelona hadden gewed.” Mensen die Moreno (doelpuntenmaker Valencia) als de maker van het eerste doelpunt hadden ingevuld krijgen ook gewoon uitgekeerd.

Een zeer coulant gebaar van de bookmaker. En een slim gebaar ook, vermoeden wij. Het zal ze ongetwijfeld de nodige belangstelling opgeleverd hebben. Op betting gebied gebeuren sowieso regelmatig opvallende dingen. Een Leicester City fan liet zich twee jaar geleden nog afkopen voor een megabedrag.