De 7 grootste ergernissen tijdens de warming up voor een wedstrijd

Het seizoen staat weer voor de deur, maar waarschijnlijk zijn jullie al druk bezig met vriendschappelijke en/of bekerwedstrijden. Voordat jullie het (hoofd)veld betreden om de wedstrijd te beginnen is het echter eerst tijd voor de warming-up. Misschien heb je daar sowieso al een hekel aan, maar het is nu eenmaal noodzakelijk. Helaas kan het opwarmen nóg vervelender worden dan ‘ie al is. Dit zijn de grootste ergernissen tijdens warming up.

Duurt te lang

Voordat er een bal aan te pas komt moet er eerst gelopen worden om de spieren warm te krijgen. Begrijpelijk, maar als je meer dan 50% van de tijd aan het lopen bent zonder bal is dat gruwelijk irritant. Daarnaast is wat balgevoel krijgen voor de wedstrijd minstens net zo belangrijk als het loopwerk.

Ballen te hard opgepompt

Komen de ballen er eindelijk aan te pas, blijken het net betonblokken te zijn. Elke trap tegen dat ding doet pijn en balgevoel krijgen wordt dan ook nog eens lastig, want er is een grote kans dat de wedstrijdbal heel anders aanvoelt.

Nike Most Wanted

Geen bidons aanwezig

Van voetballen krijg je dorst. We snappen best dat je tijdens de wedstrijd niet om de 10 minuten naar de kant kunt lopen om wat te drinken, maar bij de warming up zou dat wel mogelijk moeten zijn. Zeker als je met een katertje staat te ballen. En laten we eerlijk zijn, in het amateurvoetbal komt dat regelmatig voor.

Hesjes ruiken een uur in de wind

De hesjes die bij de voetbalclub liggen worden niet wekelijks gewassen en als er van te voren flink in gezweet is dan levert dat een smerig geurtje op. Zeker als die bezwete hesjes dan bij elkaar in een ruimte liggen die sowieso al niet echt fris is wordt de geur alleen maar erger. Geen onoverkomelijk probleem, maar echt fijn is het niet.

Bijveld is een knollentuin

Om het hoofdveld (of veld waarop jullie gaan spelen) te sparen wordt de warming up vaak gedaan op een bijveldje. Die veldjes worden gemiddeld gezien minder goed onderhouden en dat zorgt ervoor dat er meer polletjes te tellen zijn dan grassprietjes. Niet bepaald de ideale voorbereiding op een wedstrijd.

Keeper wordt slecht ingetrapt

De wisselspelers krijgen de taak om de keeper in te trappen en hem voor te bereiden op de wedstrijd. Soms gebeurt dat gewoon ongelofelijk slecht en heeft de keeper er gewoon niks aan. Dat kan met ongemotiveerde wisselspelers te maken hebben of ze hebben gewoon de kwaliteiten niet om een bal fatsoenlijk te trappen. Wat ook kan is dat de wisselspelers hun gram willen halen en juist vol gaan uithalen. Hoe dan ook, heel irritant voor de keeper.

Te felle spelers

Natuurlijk moeten de spelers al tijdens de warming up een flinke intensiteit op de mat leggen, maar er is een grens. Niemand heeft er iets aan als een basisspeler een paar minuten voor de wedstrijd een harde schop krijgt omdat iemand net iets té enthousiast is.

Iemand die sowieso een grote hekel aan warming ups had was Andrea Pirlo. Zijn mening over de warming up is een genot om te lezen.