Waarom Eriksen’s goal na 11 seconden tegen United niet had mogen tellen

Gisteren is de strijd om een plekje in de top 4 van de Premier League weer een stukje spannender gemaakt, want Tottenham wist met 2-0 van Manchester United te winnen. En hoe, want de Londenaren begonnen furieus en kwamen na elf seconden al op voorsprong via een goal van Christian Eriksen. Achteraf is echter gebleken dat die goal eigenlijk helemaal niet had mogen tellen.

De 1-0 van Eriksen

Al vrij snel na het doelpunt gaf voormalig scheidsrechter Graham Poll toe dat de goal afgekeurd had moeten worden vanwege het feit dat Tottenham spits Harry Kane al een paar meter op de helft van United stond op het moment dat de aftrap genomen werd. Hierdoor behaalde hij een voordeel en het was uiteindelijk de Engelse spits die er met een gewonnen kopduel mede voor zorgde dat Eriksen kon scoren. Graham Poll zei zelfs dat de goal afgekeurd zou worden als er een videoscheids aanwezig was.

Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat een speler eerder op de helft van de tegenstander staat, maar toch is het wel degelijk een goede reden om de goal af te keuren. Vooral met hulpmiddelen als de videoscheids is het snel gecheckt.

De sfeer op Wembley was er in ieder geval niet minder op. In de ranglijst van stadions met de beste sfeer in de Premier League staan de Spurs dan ook zeer hoog. Hier vind je de volledige ranglijst.