De EU wil dat voetbalbonden met de Europese vlag op het shirt spelen

In de categorie opmerkelijk nieuws: een aantal dagen geleden dook een document van de afdeling cultuur & onderwijs van het Europees Parlement op in Europa’s grootste kranten. Het document bevat het plan van de EU dat nationale teams de Europese vlag op hun tenues zouden moeten dragen. Nu rijst bij ons de vraag: gaan we binnenkort de Europese vlag op de tenues van Nederland, België, Italië, Duitsland en al die andere lidstaten zien?

Europese vlag op voetbaltenues

Sommige kranten meldden dat de EU bonden wil forceren om de Europese vlag op de tenues en in de stadions te gebruiken, maar het rapport dat door de EU is gemaakt moedigt de nationale sportbonden alleen aan om de vlag en het symbool te gebruiken. Dat zou dan natuurlijk in combinatie met de nationale vlag en het nationale symbool zijn.

Ze voegen daar aan toe dat grote sportevenementen ‘fantastische kansen bieden voor georganiseerde sporten om positieve waarden te promoten’ en zien de evenementen als ‘een drijfveer voor toerisme en lokale business’. Mocht het echt zover komen, dan gaat dat er ongeveer zo uit zien.

eu vlag

duitsland

Critici omschrijven het plan als een schaamteloze poging vanuit Brussel om Europese lidstaten één identiteit op te leggen. Wij kunnen ons daar wel in vinden, want de voetballers spelen voor hun land & niet voor Europa. Natuurlijk werd het rapport met een overweldigende meerderheid goedgekeurd door het Europese Parlement en zal het naar de EU’s uitvoerende macht gestuurd worden. Zij zullen gaan overwegen om het de sportbonden te verplichten. Laten we hopen dat het niet door zal gaan.

Leestip: Dit zijn de 5 vetste nieuwe voetbalshirts buiten Europa

Bron: Footy Headlines