Everton’s nieuwe derde shirt is één van de vetste releases van het jaar

Everton heeft de afgelopen transferperiode bakken met geld uitgegeven om te proberen aan te haken bij de top 6 van de Premier League. Waarschijnlijk zal dat dit jaar nog niet meteen gaan lukken, maar qua uiterlijk van de tenues dit seizoen horen ze zonder twijfel bij de top 6. Zeker nadat het nieuwe derde shirt gepresenteerd is, wat volgens ons zelfs één van de beste releases van het jaar is.

Everton derde shirt 2018/2019

Het design is op z’n zachtst gezegd bijzonder te noemen, maar gelukkig is het niet ‘too much’ geworden. Wit vormt de basis voor het shirt, maar een opvallende ‘Everton blauwe’ graphic op de voorzijde steelt de show. Het is geïnspireerd op de iconische Prince Rupert’s Tower, die ook in het clublogo van The Toffees terugkomt. Een ode aan die toren komt ook terug net onder de nek.

Dan zijn er ook nog andere hele toffe details, zoals de uiteindes van de mouwen waar de diamanten van Umbro terugkomen. En zeg nou zelf, die ‘Angry Birds’ sponsoring op de linkermouw ziet er eigenlijk ook heel tof uit. Om het geheel perfect te laten matchen heeft het Everton clublogo een bijzondere witte uitvoering gekregen met donkerblauwe omlijning.

Al met al lijkt onze titel ‘één van de beste releases van het jaar’ prima op z’n plek, gezien het design en het oog voor detail. Onder het indrukwekkende shirt is een donkerblauw broekje te zien en komt in de sokken een kleurencombo van wit en blauw terug.

Het nieuwe Everton FC derde shirt is hier te bestellen.