Everton onthult de plannen voor het schitterende nieuwe stadion aan de Mersey rivier

Goodison Park is natuurlijk een typisch en iconisch Engels stadion, maar ook een beetje verouderd. De leiding van Everton vindt het daarom tijd worden om hun huidige ‘thuis’ te gaan verlaten voor een moderner stadion. Nog voor de start van het huidige seizoen presenteerde de club de plannen voor dat nieuwe stadion en we kunnen gerust zeggen dat dit heel speciaal gaat worden. Inmiddels is er ook een update die je onderin het bericht vindt.

Nieuw stadion Everton

De man achter het project is architect Dan Meis, bekend van zijn werk aan andere stadions in Rome, Cincinnati en Japan. Het stadion van Everton zou omschreven zijn als een prachtig design van steen, staal en glas, geïnspireerd door de gebouwen in de omgeving. Het plan zou er vanuit gaan dat het project zo’n 500 miljoen pond gaat kosten en dat er 52.000 toeschouwers bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. In 2023 zou het klaar moeten zijn.

Eén van de hoogtepunten zal de zuid tribune worden waar 13.000 gepassioneerde fans achter de goal op één tribune zitten. Daarnaast worden er twee lagere delen van andere tribunes zo ontworpen dat ze klaar zijn voor staanplaatsen (safe standing) als de Premier League dat introduceert. Het absolute hoogtepunt is wat ons betreft overigens de ligging aan de Mersey rivier. Schitterend.

Het hele project gaat dan wel veel geld kosten, maar volgens onderzoek zal het de economie van Liverpool alleen maar goed doen. Ze verwachten namelijk een boost van 1 miljard pond, plus een potentieel van 15.000 nieuwe banen. Wat ook nog zeker benoemd mag worden is dat Everton de supporters nauw bij het hele proces betrekt via ‘The People’s Project’. Hierin gaan ze langs verschillende locaties in Liverpool om de meningen van de fans te peilen, inclusief VR stadion tour.

Update: definitieve plannen zijn gepresenteerd

Op 23 december heeft de club de definitieve plannen voor het stadion aangekondigd en daarin werd duidelijk dat het nieuwe stadion een capaciteit zal hebben van 52.000 toeschouwers. Dat is een stijging van 13.000. Het project zou begroot zijn op 500 miljoen pond en in 2023 moet de eerste wedstrijd er al gespeeld worden. Hieronder de nieuwe video.