Barça fans zorgden voor aardbeving na winnende goal tegen PSG

Iedereen al een beetje bekomen van de bizarre wedstrijd van vorige week? Nee, wij ook niet echt. De wedstrijd zette de voetbalwereld even op z’n kop. Iets wat ze in Barcelona letterlijk kunnen zeggen, want één van de meest legendarische Champions League wedstrijden ooit zorgde niet alleen voor een figuurlijke schok, het liet letterlijk de aarde beven. Het Spaanse medium El Pais meldde dat de Catalaanse hoofdstad een lichte beving voelde toen de 100.000 fans het winnende doelpunt vierde.

Aardbeving Barcelona

Jordi Díaz, een medewerker van het Jaume Almera Institute of Earth Sciences, zei dat hij een een plotselinge beving had gemeten toen de fans het doelpunt vierde. “Dit is de grootste beving van zijn soort die tot nu toe geregistreerd is”, zei Díaz over het meetapparaat dat zo’n vijf jaar geleden aangeschaft is. Over de zwaarte van de beving doen ze helaas geen meldingen.

El País

Een vergelijkbare situatie deed zich voor toen Leicester speler Ulloa vorig seizoen in de 89e minuut scoorde tegen Norwich. Toen werd er een beving van 0,3 op de Schaal van Richter gemeten. El Pais claimt ook dat er seismische activiteit gemeten werd bij concerten van Bruce Springsteen en U2 in Barcelona’s Camp Nou.

Leestip: Nieuwe beelden doen vermoeden dat Barça-penalty terecht was

Bron: El País