Dit zijn onze 10 favoriete voetbalshirts van 2018

Het aftellen tot 2019 is al in volle gang, maar voordat we 2018 achter ons laten moeten we natuurlijk nog even terugkijken. Het was een prachtig voetbaljaar met onder andere het WK en toch wel de wederopstanding van ons Oranje. Genoeg om te bespreken, maar wij willen terugblikken door onze 10 favoriete voetbalshirts van het jaar met jullie te delen. Komt ook nog eens goed van pas als je nog geen kerstcadeautje had bedacht voor jezelf.

AIK ‘Black Pack’ limited edition

Dit AIK-shirt is een verwijzing naar het jaar 1901, waarin de club haar image drastisch veranderde. Van felle kleuren stapte het over naar tonale kleuren en in 1901 had de club zelfs een geheel zwart tenue. Dat shirt is als inspiratie gebruikt voor dit ‘Black Pack’ AIK-shirt. Een shirt waar de stijl helemaal vanaf druipt. Black on black, zoals je op een voetbalshirt eigenlijk niet eerder zag. Subtiel, maar tegelijkertijd extreem gaaf. Binnen no-time was deze limited edition helaas uitverkocht.

Internazionale derde shirt

Milaan’s iconische Duomo met de beroemde marmeren vloeren vormen de inspiratie achter het design. In de golvende marmeren graphic is een vervaagde map van het centrum van Milaan verwerkt. Dan is er ook nog het grijze kruis wat een referentie is naar de ‘Cross of St. George’, wat een symbool is voor de stad. Schitterend. Het derde shirt van Inter is hier met ruim 30% korting te bestellen.

Kroatië thuisshirt

De Kroaten waren natuurlijk dé verrassing van het WK met een finaleplek en uiteindelijk was dat één van de redenen dat captain Modric zelfs de Ballon d’Or won. Ze speelden in het typische rood-wit geblokte design, maar in 2018 was dat extra vet. Ook de manier waarop het overloopt in de rode mouwen was gewoon ijzersterk.

Parma Calcio 1913 derde shirt

Errea heeft het shirt de naam ‘Black Phoenix’ gegeven omdat de club in twee seizoenen vanuit de dood (Serie C) zijn opgestaan (Serie A). Het kruis is geïnspireerd op de legendarische jaren ’70, maar dan in een moderner jasje. Het clublogo is in een monochrome versie op de borst geplaatst, net als dat alle sponsors in het wit op het shirt staan. Een shirt dat bij het prachtige verhaal van Parma’s laatste twee seizoenen past. Helaas is het niet meer te verkrijgen, maar het thuisshirt (wat ook heel tof is) wel.

Nigeria thuisshirt

Misschien wel het meest populaire shirt van het jaar is deze Afrikaanse parel. En terecht ook, want het is zonder twijfel één van de vetste eruit. Nog voordat het WK losbarstte had het design al zoveel losgemaakt dat er geen shirt meer te krijgen was. Dit nadert gewoon perfectie.

AS Monaco uitshirt

Geen heel bijzonder design, maar door de donkergroene kleur met gouden accenten met gemak één van de meest stijlvolle shirts van dit jaar. Het knoopje in de kraag geeft het shirt nog net dat beetje extra klasse. Het uitshirt van AS Monaco is hier met 20% korting te bestellen.

Nieuw Zeeland uitshirt

Een nietszeggend voetballand, maar dat weerhield Nike er niet van om een bijzonder mooi shirt voor het land te creëren. In de legende van de Mãori representeert de zilvervaren sterkte, weerstand en kracht. Deze eigenschappen zijn gerelateerd aan de unieke onderzijde van het varenblad dat reflecteert in het maanlicht en daarmee een bijna natuurlijk licht in de nacht creëert. Daarom worden ze gevierd en geëerd, want ze begeleiden reizigers in de nacht. Het blad vormt de inspiratie voor dit shirt.

Juventus adidas x EA Sports Digital 4th kit

Ook dit jaar werkte adidas en EA Sports weer samen aan vierde tenues die vooral gecreëerd zijn voor FIFA, maar dit jaar ook écht te koop zijn. Die van Juventus vinden wij het vetste. Het dromerige, trippy design is iets wat we zelfs heel vet zouden vinden als derde tenue. De zwarte kraag, het zwarte Juventus logo en de zwarte Jeep sponsoring zorgen voor een mooi contrast. Het shirt is hier verkrijgbaar.

Jamaica uitshirt

Net als Nieuw Zeeland een voetballand wat niet zoveel voorstelt, maar wel één van de vetste shirts van het jaar heeft. De retro vibes zijn aanwezig door het opvallende design wat geïnspireerd is op de kleurrijke cultuur van Jamaica, de nationale vlag en Umbro’s tijdloze double diamond logo. Dat logo is ook heel subtiel in het zwart verwerkt op de mouwen van het shirt. Het Jamaica uitshirt is hier met maar liefst 39% korting te bestellen.

PSG x Jordan thuis & uit

Toch wel de samenwerking van het jaar wat ons betreft. De Franse topclub werkte samen met Jordan (je weet wel, van Michael Jordan) samen aan een zeer stijlvolle collectie met twee wedstrijdshirts die de Parijzenaren in de thuis- en uitwedstrijden van de Champions League draagt. Kiezen tussen thuis of uit konden we niet, dus dan maar allebei hè. De PSG x Jordan shirts zijn hier verkrijgbaar. Het witte shirt is zelfs met 30% afgeprijsd.

Nou, dat was ‘ie alweer. Zo zie je dat het ook op het gebied van voetbalshirts weer een fantastisch jaar was. De verwachtingen voor 2019 zijn dan ook hooggespannen.