FC Barcelona & Pixar praten over het maken van een animatiefilm

Dit is toch wel het meest opmerkelijke nieuws wat we vandaag tegengekomen zijn. Juventus en Manchester City werken samen met Netflix en Amazon om docu-series te maken, maar FC Barcelona gooit het over een andere boeg. Volgens verschillende bronnen zijn ze namelijk in gesprek met Pixar om een animatiefilm over de Catalaanse club te maken.

FC Barcelona animatiefilm

Om het even duidelijk te maken: ze hebben het dan niet over een animatiefilm over de geschiedenis van de club, maar een verhaal à la Toy Story, Finding Nemo en Monsters Inc. Hoe dat er in godsnaam uit moet komen te zien weten we niet, maar als we een gokje moeten wagen zullen spelers als Messi in de hoofdrol gaan spelen. Of misschien gaat het over een jongetje/meisje die een voetbaldroom heeft en uiteindelijk bij Barça terecht komt. Zoals we al zeiden kunnen we tot nu toe niet meer doen dan gokken.

Rocco Steinhäuser, een gerespecteerd journalist, vertelde radiostation RAC1 het volgende: ‘Er is contact tussen de directeuren van Barça en Pixar. Ze zijn in onderhandeling met de Noord Amerikaanse directeuren. Het zal geen film over de historie worden, maar een animatiefilm met Barcelona in de hoofdrol.’

Steinhauser benadrukte dat het zeker niet om een klein projectje gaat, want het zou een primeur zijn én uiteindelijk in bioscopen moeten gaan draaien. Er gaan ook geruchten dat Marseille en PSG eenzelfde weg gaan bewandelen, maar hoe dat zit is vrij onduidelijk.

De eerste afleveringen van de Netflix docu-serie over Juventus worden trouwens al in februari verwacht. Meer info vind je hier.

Bron: Sport Bible