FC Barcelona wijzigt de plannen om clublogo te veranderen

Eind vorige maand presenteerde FC Barcelona opeens een plan om het iconische clublogo te veranderen. Het maakte behoorlijk wat los onder de fans, want het logo is natuurlijk heilig voor de supporters. Heel veel zou er niet veranderen aan het logo, maar het zou een moderne upgrade krijgen. Hieronder de plannen. Links het oude, rechts het voorgestelde nieuwe.

Geen logo-verandering

Definitief was het ontwerp nog niet, maar de verandering zou ter sprake komen bij de ledenvergadering en daar zou er gestemd worden. Barça heeft die stemming nu echter teruggetrokken, vanwege de grote kritiek op de verandering van het clublogo. Vooral het ontbreken van ‘FCB’ kreeg niet veel waardering.

De fans van FC Barcelona zullen er in ieder geval blij mee zijn. Iets waar ze ook heel blij van zullen worden is het terugdenken aan de jaren onder trainer Pep Guardiola. Onder zijn hoede zagen ze misschien wel het beste Barça ooit en daar gaat nu een documentaire van gemaakt worden. De trailer daarvan kun je hier zien. Het wordt een must see voor voetballiefhebbers.

Bron: Footy Headlines