Klassieke Barça shirts komen terug in schitterende retro collectie

Het voetbal is in de loop der jaren veel veranderd, maar wat nooit veranderd is de waardering voor vroeger. Waardering voor grote spelers uit de rijke historie en voor de schitterende tenues waarin zij de wereld veroverden. FC Barcelona en COPA spelen daar nu op in met de lancering van een heerlijke collectie retro shirts, gemaakt van katoen. Iets waar ze bij COPA heel erg goed in zijn. Ze zijn dus perfect geschikt om gewoon in het dagelijkse leven te dragen. De passie voor voetbal zal van je af te lezen zijn.

barca retro 1

FC Barcelona x COPA Retro collectie

De collectie bestaat uit een aantal absolute klassiekers uit de historie van Barça. De gele long sleeve die je hierboven ziet is bijvoorbeeld gedragen door spelers als Cruijff en Claris. Een stijlvol uitshirt uit het seizoen 1974/75. Daarnaast zie je het half-om-half design uit 1899, wat het eerste officiële tenue ooit was met het eerste clublogo.

Ook voor de shirts met korte mouwen moeten we ver terug in de tijd. Links zie je het shirt waarin Neeskens voor het eerst in het rood-blauw van Barcelona in actie kwam in de zomer van 1976. Het rechtse shirt heeft hetzelfde design, maar dan met een prachtige klassieke kraag.

Tenslotte is er nog een long sleeve shirt voor kinderen en een retro captainshirt. De shirts worden in Europa van de beste materialen gebruikt om die echte vintage look te creëren. De shirts worden geleverd in een prachtige cadeaubox. Je kunt de gehele collectie hier bekijken en bestellen.

Leestip: Juventus lanceert 6 bijzonder vette retro shirts