FC Barcelona presenteert het nieuwe thuistenue voor komend seizoen

Op 20 mei wordt er tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Barcelona afscheid genomen van Iniesta. Die dag zal er veel teruggeblikt worden op het prachtige verleden van de legende in het Barça shirt, maar tegelijkertijd wordt er ook al vooruitgekeken. De landskampioen zal namelijk in het nieuwe thuistenue aantreden waarin ze volgend seizoen weer voor alle prijzen gaan strijden.

FC Barcelona thuistenue 2018/2019

Zoals blauw en rood altijd al de kleuren waren van het thuistenue is dat komend seizoen niet anders. Toch is het design volledig op de schop gegaan ten opzichte van vorig seizoen en is er weer voor een wat klassiekere look gegaan. Het blauw en rood zal namelijk in dunne verticale lijnen op het shirt verschijnen, waarvan elke rode streep één van de 10 districten van de stad representeert. De mouwen zijn volledig blauw en onder het shirt zijn het broekje en de sokken terug te vinden in een heel donkerblauwe kleur. Bijzonder.

‘Barcelona is een plek waar de voetbalclub absoluut fundamenteel is in het leven van de mensen,’ vertelt Pete Hoppins, Nike Football Apparel Senior Design Director. ‘Iniesta is een icoon en een held voor de mensen die in de 10 districten leven, dus ik denk dat het zeer toepasselijk is dat hij het nieuwe shirt tijdens zijn laatste wedstrijd voor de club draagt.’

Veel beter dan hem kunnen we het niet zeggen. Misschien niet het meest spectaculaire shirt dat je dit jaar gaat zien, maar wel gewoon een hele fijne. Wij denken dan ook dat de meeste Barça fans erg blij zijn met dit design. Het nieuwe FC Barcelona thuistenue is vanaf 21 mei hier verkrijgbaar.

Eerder lanceerde Nike al de nieuwe thuistenues van drie topclubs: PSG, Chelsea en AS Roma. Die kun je alle drie hier checken!