FC Barcelona & Nike presenteren het nieuwe 2018/2019 uittenue

Daags na de verrassende WK uitschakeling van Spanje lanceren Nike en de Spaanse landskampioen Barça het nieuwe uittenue voor komend seizoen. Je zou bijna zeggen dat ze op de uitschakeling gewacht hebben of het is gewoon heel erg toevallig. Hoewel de kleur vrij verrassend is, zou het ook bekend voor moeten komen.

FC Barcelona uittenue 2018/2019

Ze hebben deze kleur van het shirt de naam ‘volt’ gegeven en misschien brengt het je terug naar de tijd dat Ronaldinho de voetbalharten stal. Dit tenue is namelijk geïnspireerd op het populaire tenue waarin Barça in 2005/2006 de treble won met o.a. Ronaldinho. Vier jaar geleden werd deze kleur ook weer gebruikt door de Catalaanse club en ook in dat seizoen wonnen ze de treble. Reden genoeg dus om terug te gaan naar deze kleur.

Volt overheerst dus, maar ook het iconische rood en blauw van Barça komt op meerdere manieren terug. Zo heeft de hals een blauw randje gekregen en zijn er rode en blauwe ‘vegen’ op de mouw geplaatst. Als kers op de Catalaanse taart is de Catalaanse vlag op de achterzijde van de nek geplaatst. De broekjes en sokken hebben ook de ‘volt’ kleur gekregen.

Een heel opvallend tenue, maar wat ons betreft ook een heel vet tenue. Zeker door het nostalgische gevoel wat wij ervan krijgen. Het nieuwe FC Barcelona uittenue is hier te bestellen.

In mei werd het nieuwe thuistenue voor komend seizoen al gepresenteerd. Die kun je hier checken.