FC Bayern presenteert het nieuwe Champions League uittenue

De groepsfase van de Champions League seizoen komt er in een sneltreinvaart aan en FC Bayern, altijd één van de favorieten voor de cup met de grote oren, heeft vandaag het tenue gepresenteerd waarin ze de uitwedstrijden van het miljardenbal gaan afwerken. En dat is een bijzonder tenue geworden.

FC Bayern derde tenue 2018/2019

Als een tenue alleen bij Champions League gelegenheden gedragen wordt heeft het sowieso al iets speciaals, maar dat is niet de enige reden waarom dit een speciaal tenue is. Het is namelijk in samenwerking tussen adidas en Parley gemaakt. Parley is een organisatie die zich inzet voor het schoonmaken van de oceanen en deze tenues zijn dan ook gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen.

Het tenue heeft een combinatie van twee tinten blauw/grijs gekregen met witte details. Een vergelijkbare kleur droeg FC Bayern slechts één keer en daar hebben ze niet zo’n goede herinneringen aan. In dat tenue speelde ze namelijk de beroemde en verloren Champions League finale van 1999 tegen Manchester United.

Mocht je bij het zien van dit shirt nou denken: dit heb ik al vaker gezien de afgelopen weken. Dat kan, want het lijkt akelig veel op de derde tenues van Manchester United, Real Madrid en Juventus. Die clubs hebben namelijk ook derde tenues die door adidas & Parley gemaakt zijn en eenzelfde subtiele graphic over het shirt hebben lopen. Misschien niet super origineel, maar het ziet er stijlvol uit en het is een fantastisch initiatief, dus we keuren het gewoon goed.

Het nieuwe FC Bayern derde tenue is hier te bestellen.

Robben en zijn teamgenoten zullen de thuiswedstrijden vanaf dit seizoen trouwens gaan afwerken in een vernieuwd Allianz Arena. Sinds deze zomer heeft dat toch al indrukwekkende stadion een nog indrukwekkendere look gekregen.