Dit is de indrukwekkende nieuwe look van FC Bayern’s Allianz Arena

Van de buitenkant had FC Bayern al jarenlang één van de meest indrukwekkende stadions ter wereld. Van binnen was het echter wat minder indrukwekkend. Omdat ze het stadion deelden met 1860 München mocht aan de binnenkant niet te veel van FC Bayern terug komen en daarom werd het stadion gevuld met grijze stoeltjes. Het zorgde voor een kleurloos geheel, maar nu FC Bayern het stadion volledig voor zichzelf heeft hebben ze deze zomer hard gewerkt aan een nieuwe look van de Allianz Arena.

De ‘nieuwe’ Allianz Arena

De middelste ring van het stadion heeft rode stoeltjes gekregen, op de noord-tribune is een gigantisch FC Bayern logo geplaatst, het motto vna FC Bayern ‘Mia-san-Mia’ is op de west-tribune te vinden en op de oost-tribune komt de volledige naam van de club ‘FC Bayern München’ terug. Verder hebben de minder zichtbare dingen, zoals bij de trappen, ook een likje rode verf gekregen.

Dat is nog niet alles, want verschillende fans hebben binnenin het stadion hun creativiteit de loop kunnen laten gaan en hebben een aantal prachtige afbeeldingen uit de rijke clubhistorie op de muren geplaatst. Heel cool. En alsof dat nog niet genoeg verandering was voor de fans dan kunnen ze vanaf dit seizoen de drinkbekers opnieuw gebruiken, mogen ze niet meer in het stadion roken en wordt de Arena Card de enige betaalmethode.

De vernieuwde Allianz Arena werd gisteren voor het eerst in gebruik genomen toen FC Bayern het in een vriendschappelijk duel opnam tegen Manchester United en met 1-0 won. Een mooi begin en er zullen ongetwijfeld nog héél veel overwinningen volgen.

Iets wat niet zal veranderen bij Bayern is het aantal sterren boven het logo. Op dit moment hebben ze er vier en dat kunnen er nooit meer worden. Dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken. Hoe dat precies zit lees je hier.

Bron: FC Bayern