FC Bayern presenteert de plannen voor nieuwe look van de Allianz Arena

Het stadion van Bayern München is ongetwijfeld één van de mooiste in Europa en misschien wel ter wereld. Van de buitenkant althans, met de prachtige verlichting waardoor het hele stadion rood kleurt. Binnen in het stadion is het vooral grauw met een zee aan grijze stoeltjes. Dat had echter een reden, want ze deelden het stadion met 1860 München. Sinds dit seizoen niet meer, want 1860 was gedegradeerd naar het vierde niveau en speelt weer in het traditionele Grünwalder Stadion. Dat betekent dat Bayern de Allianz Arena een echte Bayern-look kan geven en de plannen daarvoor zijn inmiddels gepresenteerd.

Zo ziet het stadion er nu uit van binnen

Upgrade Allianz Arena

Grijs is natuurlijk wel één van de kleuren die met Bayern München verbonden is, maar gelukkig zal die kleur gecombineerd gaan worden met rood. De oude grijze stoeltjes blijven gewoon staan en nieuwe rode stoeltjes zullen toegevoegd worden om het stadion meer kleur te geven, meer eigen te maken en natuurlijk om ‘FC Bayern München’ zichtbaar te maken op de tribune. Ook andere delen van het stadion die nu grijs waren zullen rood gemaakt worden. Zo gaat dat er ongeveer uitzien.

Toch wel veel beter of niet? We gaan er vanuit dat de upgrade aan het einde van het seizoen uitgevoerd zal worden, maar dat weten we niet zeker. Wat we wel zeker weten is dat het nieuwe stadion van Tottenham voor de start van volgend seizoen klaar moet zijn én dat in dat stadion het meest bijzondere voetbalveld ter wereld ligt.

Bron: Footy Headlines