FC Bayern fans winnen strijd tegen hun eigen club en krijgen hun zin

Begin oktober schreven we al een artikel over het feit dat de supporters van FC Bayern een campagne waren begonnen tegen hun eigen club. Die campagne ging niet over de belabberde vorm van het team in dit huidige Bundesliga seizoen, maar over de kleuren van de tenues.

De supporters hebben een campagne gestart tegen de ongewone kleuren in de tenues van de laatste jaren, zoals het rood, wit en donkerblauwe thuistenue van dit jaar en het mintgroene uittenue. De fans zijn vooral om het gebruik van blauw omdat het één van de clubkleuren is van stadsrivaal 1860 München, maar vooral omdat rood en wit gewoon dé clubkleuren zijn. Het staat zelfs in paragraaf 1 van de statuten van de club dat rood en wit de clubkleuren zijn. De campagne werd dan ook ‘Paragraph 1’ genoemd.

Voor altijd rood en wit

De fans lieten hun onvrede ook merken door middel van sfeeracties waarmee de supporters hun onvrede door een groot adidas thuisshirt te laten zien uit de jaren ’90, natuurlijk in het rood en wit. De campagne heeft vruchten afgeworpen, want in de toekomst zal Bayern bij de thuistenues alleen nog maar de clubkleuren rood en wit gebruikt worden. Dat is niet alleen te danken aan de protesten, maar ook aan de gesprekken die de laatste tijd gevoerd zijn tussen de fans en clubleiding, aldus BILD.

Een thuistenue zoals ze dit seizoen hebben zullen we dus niet meer gaan zien, ook al is het blauw minimaal aanwezig. Wij vinden het in ieder geval een goede zaak dat de club naar de fans luistert en wat met hun kritiek doet.

 

Bron: BILD