3 geniale features die Amazon Prime gebruikt bij Premier League uitzendingen

Het is algemeen bekend dat teams uit de Premier League verreweg het meeste geld binnenkrijgen uit tv-inkomsten. Die uitzendingen worden dan gedaan door BT Sport of Sky Sports en ondanks dat ze het meeste betalen zijn er verder niet echt speciale features die ze hebben bij de uitzendingen. Amazon Prime is er vanaf dit seizoen als extra Premier League zender bijgekomen en deze week worden de eerste wedstrijden via Prime uitgezonden. Ze pakken het direct anders aan en de fans vinden het geweldig. Wij ook trouwens.

Maak je keuze

De Engelse voetbalfans die een Amazon Prime abonnement hebben kunnen letterlijk uit alle wedstrijden een keuze maken welke ze willen kijken. Niet afhankelijk zijn van wat de zender uitzendt, maar zelf je keuze kunnen maken. Vooral perfect voor de fans van de kleinere teams natuurlijk.

Ultiem sfeer proeven

De meest toffe feature, waar de fans ook het meeste lof voor hadden, is de mogelijkheid om te kiezen voor de audio-optie ‘Stadium Atmosphere’. De microfoons van de commentatoren gaan dan uit en de microfoons die de sfeer in het stadion vastleggen blijven over. Geen gezever van de commentatoren, maar pure sfeer proeven. Heerlijk is dat.

Extra’s

De Prime Video interface geeft gebruikers de mogelijkheid om ten alle tijden op het rechterdeel van het scherm de statistieken erbij te pakken, de opstellingen te bekijken en zelfs highlights terug te kijken terwijl de wedstrijd links in beeld door blijft gaan.

Dit zijn wat ons betreft toch wel revolutionaire features die de beleving naar een hoger niveau tillen. Dus, kijk en leer Fox Sports/Ziggo Sport.