Marouane Fellaini sleept voormalig sponsor New Balance voor de rechter

Sportmerken betalen atleten veel geld om hun producten te dragen, want dat is natuurlijk goede reclame. Wat dan de absolute nachtmerrie is, is dat een bekende atleet zich openlijk negatief uitlaat over de kwaliteit van die producten. Dat is precies wat er onlangs is gebeurd tussen Fellaini en New Balance. Van 2012 tot 2016 stond Fellaini daar onder contract voor £600.000 per jaar en speelde hij op hun voetbalschoenen, maar nu blijkt dat de Belg daar niet bepaald tevreden over was.

Fellaini vs New Balance

De lange Belg is van mening dat New Balance hem voorzien heeft van een slecht product dat hem schade heeft opgeleverd. De Daily Mail meldt het volgende:

Manchester United middenvelder Marouane Fellaini klaagt New Balance aan voor £2.1 miljoen omdat hij claimt dat de schoenen hem ‘serieuze schade’ aan de voeten aanbracht. De Belgische international tekende een vierjarige deal met de sportswear gigant in 2012, maar heeft ze nu voor de rechter gesleept vanwege de pijn die hij aan de voeten kreeg door de schoenen. Fellaini heeft een bevelschrift uitgegeven waarin hij zegt dat de ‘slechte kwaliteit’ schoenen gestoomd en uitgerekt moesten worden door de materiaalman voordat hij ermee kon voetballen.’

Porte tes c… dans la vie @officielacrim #charbonne

Een bericht gedeeld door Marouane Fellaini (@fellaini) op

Ouch. Dat is toch wel heel erg pijnlijk. Inmiddels voetbalt Fellaini op Nike Tiempo’s. Dit is overigens niet de eerste klap die New Balance onlangs moest verwerken, want met Arsenal middenvelder Aaron Ramsey verloren ze al een belangrijke ambassadeur. Hij speelde tegen City op de adidas ACE 17.1.

Dit weekend was er trouwens meer opmerkelijk nieuws omtrent voetbalschoenen. Tijdens Dortmund – Bayern speelde Mats Hummels namelijk op voetbalschoenen waarin hij gaten had geknipt. Waarom hij dat deed lees je hier.

Bron: 101 Great Goals