FIFAFRIDAY #6 – Nieuwe FIFA 17 update maakt penalty’s nog veel moeilijker

Penalty’s waren van het begin af aan al een discussiepunt in FIFA 17, want het werd veel moeilijker gemaakt dan dat het in voorgaande edities was. Toch werden de gamers een handje geholpen met de pijl die ervoor zorgde dat je zag waar je naartoe richtte en hoe hard je schoot. Dat gaat echter veranderen.

FIFA 17 update

Na de zevende en nieuwste update in FIFA 17 zal die pijl verdwijnen bij Ultimate Team wedstrijden. Er werd al eens geklaagd over oneerlijke praktijken omdat de ene speler wél de pijl gebruikt, terwijl de ander de penalty’s gewoon op skills neemt. Daarom wil EA de wedstrijden eerlijker maken door de pijl maar helemaal te verwijderen. De veranderingen zijn al aangekondigd bij PC gamers, maar dat de verandering ook doorgevoerd gaat worden voor Playstation en Xbox gamers lijkt zeker.

Penalty tips

Als jij altijd de pijl gebruikte om te richten en nu helemaal in paniek bent: geen zorgen. Ook zonder die pijl kun jij namelijk een meester in penalty’s worden.

De aanloop – Gebruik de rechter analoge stick om verder naar links of rechts te staan om meer spin te geven. Je kan ook verder naar achter gaan staan door de stick naar achter te trekken. Hierdoor genereer je meer kracht in de aanloop en dus ook in het schot.

Varieer je snelheid bij de aanloop – Om de speler af te remmen als hij naar de bal loopt houd je LT/L2 in tijdens de aanloop. Een keer op LT/L2 drukken zorgt voor een korte stop in je aanloop. Als je juist wilt dat de speler op de bal afstormt om ‘m vervolgens steenhard binnen te schieten, houd je RT/R2 in tijdens de aanloop.

Geef richting aan de bal – Zorg ervoor dat je de linkerstick nooit verder duwt dan 30 tot 45 graden in de richting van waar je de bal wilt hebben.

Geef kracht aan de bal – Voor een fatsoenlijke lage penalty houd je iets meer dan 1 streepje in de power bar aan. Als je ‘m hoog binnen wilt schieten ga je voor iets meer dan 2 streepjes in de power bar. ‘Maar die powerbar is er toch niet meer bij penalty’s?’ Klopt, maar als je gewoon schiet tijdens de wedstrijd is die er wel, dus oefen daarmee.

Oefen desnoods even in de Arena op je penalty’s totdat je ‘m ook zonder pijl onder de knie hebt en dan is er niets aan de hand. Succes ermee!

Op de hoogte blijven van al het FIFA-nieuws en voetbal lifestyle? Volg Never Offside op Facebook.

Leestip: FIFAFRIDAY #5 – Met deze simpele trick stuur je iedere verdediger het bos in