Een eerste volledige blik op FIFA 18’s vernieuwde Carrière Modus

Nog een paar weekjes en dan mogen we eindelijk los met EA Sports’ nieuwe FIFA 18. We weten inmiddels behoorlijk veel over de nieuwe game, maar waar wij misschien wel het meest enthousiast over zijn is de vernieuwde carrière modus. Jarenlang leek EA daar amper aandacht aan te besteden, zeker sinds Ultimate Team en The Journey. Dit jaar lijkt de carrière modus weer écht de moeite waard om te spelen en nu hebben we een eerste volledige blik op de vernieuwde modus.

Menu’s

Ten eerste zien we hoe de nieuwe menu’s eruit zien in de carrière modus en wat direct opvalt is hoe overzichtelijk het allemaal geworden is. Vooral de ‘Squad Hub’, de vervanger van ‘Squad Report’, is op de schop genomen en resulteert in een fijne verbetering. Ook het kantoorgedeelte is veranderd met meer nieuwe doelen die je als manager moet behalen. Ook het budgetoverzicht, inclusief transfer- en salarisbudget is licht veranderd.

Transfers

Vooral op het gebied van transfers is de carrière modus zwaar verbeterd. Als je een nieuwe speler op het oog hebt kun je middels interactieve onderhandelingen daadwerkelijk aan de onderhandelingstafel plaats nemen. Dat ziet er niet alleen heel vet uit, maar geeft het geheel een realistisch gevoel. Zo werken de interactieve transferonderhandelingen.

Eerst benader je de club bij wie de gewenste speler onder contract staat. Je krijgt dan een scène te zien waarin je met een afgevaardigde van de andere club gaat onderhandelen over de prijs. Net als bij The Journey krijg je meerdere antwoordmogelijkheden. Als je er met de club uit bent ga je onderhandelen met de speler en zijn zaakwaarnemer over het salaris en eventuele bonussen. Als dat gelukt is volgt een presentatie van de nieuwe speler. Hieronder een uitgebreide video waarin je een volledige kijk krijgt in de vernieuwde carrière modus en transferonderhandelingen.

Transfers vanaf 3 minuut 20 ongeveer.

Extra tip

Een andere toevoeging aan de modus is een doorverkoopclausule bij transferonderhandelingen. Door bijvoorbeeld een dooverkooppercentage van 15% toe te voegen is de kans vele malen groter dat de andere club akkoord gaat met de transfer. Net als in het echte voetbal, dus FIFA 18 heeft met de carrière modus een grote stap gezet naar een bijna real life ervaring.

Ook het nieuwe deel van The Journey belooft trouwens weer gruwelijk te worden. Afgelopen week presenteerde EA de officiële story trailer en die ziet er ijzersterk uit. Je kunt ‘m hier checken.