Bewijst dit moment in FIFA 18 dat EA Sports wedstrijden manipuleert?

De geruchten dat EA Sports potjes FIFA manipuleert om ze spannender te maken gaan al een tijdje rond, maar keihard bewijs was er nog niet echt. Er was wel een code ‘uitgelekt’ waarin een ‘momentum’ te zien zou zijn en dat zou van invloed zijn op de wedstrijd. Het kwam er eigenlijk op neer dat je makkelijker tot scoren komt als je met 3-0 achter staat, doordat jouw spelers dan een boost krijgen en jouw tegenstander juist minder wordt. Op Reddit hebben ze nu wel ‘keihard bewijs’ gevonden.

Computer bepaalt

Op de FIFA subreddit is een video geplaatst waarin te zien is dat de computer bepaalt wanneer er gescoord wordt of niet. Uit een corner wordt op doel gekopt, maar Luke Shaw staat op de goede plek en kan de bal zo wegkoppen. Totdat de computer lijkt in te grijpen en Shaw zo ongeveer zijn nek breekt om ervoor te zorgen dat de bal er toch in gaat. De video heeft inmiddels heel veel reacties gekregen en die lijken unaniem: EA Sports fixt wedstrijden. Oordeel zelf.

Ja dat ziet er toch wel verdacht uit of niet? Of zou het gewoon één van de vele gekke bewegingen zijn die je wel vaker ziet bij spelers in FIFA? De conclusie op Reddit is in ieder geval duidelijk: Als EA wil dat jouw tegenstander scoort dan doen jouw verdedigers de gekste dingen om dit waar te maken. EA heeft trouwens altijd ontkent dat er sprake is van manipulatie. Zij zeggen eigenlijk gewoon: zo is voetbal. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Heb je ondanks wel of geen manipulatie sowieso moeite om wedstrijdjes te winnen bij FIFA 18? Deze drie simpele FIFA 18 settings gaan jou gegarandeerd een betere speler maken.

Bron: Reddit