FIFA 18 heeft oplossing voor één van de grootste online ergernissen

Wat is er behalve een slechte internetverbinding vreselijk irritant aan het spelen van een online potje FIFA? Als je het ons vraagt zijn het tegenstanders die het bloed onder je nagels vandaan halen door simpelweg niks te doen als ze in balbezit zijn. Hiermee verspillen ze veel tijd en het enige doel waarom ze het doen is jou proberen te verleiden om te quitten. Gelukkig heeft EA dit probleem opgelost voor FIFA 18.

Inactiviteit wordt bestraft

Deze verkapte vorm van valsspelen wordt door EA de das omgedaan door middel van een timer. Die timer houdt precies bij wanneer je actief of inactief bent. Als je de bal hebt en vervolgens niets doet krijg je een waarschuwing in beeld waarop het volgende te lezen is: ‘Als je niet verder gaat met spelen voordat de timer afgeteld is (naar nul), geef je de wedstrijd op.’ Je verliest het potje dus als je te lang niets doet.

Natuurlijk is het probleem dan nog niet volledig opgelost, want men kan nog steeds wachten tot de timer naar 1 is afgeteld en dan weer wat doen. Toch zijn we blij dat EA het probleem erkent en er iets aan doet.

Ze hebben bij EA trouwens ook geluisterd naar de fans op het gebied van de carrière modus. Deze gelekte video laat een gruwelijke update zien en bewijst dat er eindelijk weer extra aandacht besteed is aan wat ooit de meest populaire FIFA modus was.