FIFA 18 slaat de plank volledig mis en fans starten uit woede een petitie

Heb jij de vorige edities van FIFA urenlang met vrienden FUT Draft of Online Seizoenen gespeeld? Gezellig bij elkaar chillen, controller in de hand, een team kiezen en met z’n tweeën, drieën of zelfs vieren iemand aan de andere kant van de verbinding proberen te slachten. Geniaal tijdverdrijf, maar we hebben slecht nieuws. EA Sports heeft de ‘guestmode’, oftewel de mogelijkheid om FUT Draft/Online Seizoenen met meerdere personen te spelen, namelijk verwijderd.

Guestmode is verwijderd

Het probleem kwam op 26 september al aan het licht bij mensen met een special edition FIFA 18, maar toen werd gedacht dat het wel mogelijk zou zijn wanneer de game op 29 september gelanceerd werd. FIFA 18 is inmiddels officieel gelanceerd, maar het is nog steeds niet mogelijk. Een nieuwsgierige gamer vroeg het na bij EA Sports en kreeg als antwoord dat het inderdaad verwijderd is.

Petitie

Fans, waaronder wij, zijn zwaar teleurgesteld (zacht uitgedrukt) en kunnen concluderen dat FIFA 18 op dit gebied de plank volledig heeft misgeslagen. Niet alleen omdat wij hierdoor veel minder FIFA 18 gaan spelen, maar ook omdat ze het helemaal niet aangekondigd hebben van te voren. En dat terwijl dit voor ons en vele anderen een reden was om de game te kopen. Behoorlijk belachelijk dus. FIFA-fans zijn daarom een petitie gestart om de ‘guestmode’ terug te krijgen en die kun je hier ondertekenen. Ook bij Reddit zijn ze pislink en is de petitie gedeeld.

Wat EA Sports dit jaar trouwens wél echt goed heeft gedaan, is het vernieuwen van de carrière modus. Vooral het transfergedeelte is dit jaar beter dan ooit. Hier zie je de indrukwekkende beelden van de nieuwe FIFA 18 carrière modus.

Bron: fifaforums.easports.com