Reddit-lid maakt analyse van de top 50 Weekend League spelers

Heb je al eens geprobeerd om je te plaatsen voor hét elitetoernooi van FIFA, de Weekend League? Plaatsing op zich is al moeilijk, maar probeer dan maar eens in de top 100 of zelfs top 50 te eindigen. Dat is alleen weggelegd voor de beste ter wereld, dus van wie kun je beter leren dan deze gamers? Een Reddit-lid heeft een uitgebreide analyse van de top 50 gemaakt die je hieronder kunt vinden.

De Weekend League analyse

Om een goed beeld te krijgen van hoe de top 50 Weekend League gamers spelen heeft donhuan09 zijn licht laten schijnen over de formaties en spelers die het meest gebruikt zijn afgelopen weekend. Daarbij heeft hij ook gekeken naar de gemiddelde waarde van een team, het goedkoopste team, het duurste team en hoe vaak een speler gebruikt wordt (in percentages). Genoeg om van te leren dus. Hieronder de resultaten. Klik op de afbeelding voor een vergrootte versie.

De meeste resultaten spreken voor zichzelf, maar we willen het toch nog even over de waardes van de teams hebben. Het gemiddelde team van de top 50 was bijna 15 miljoen coins waard, wat natuurlijk bizar is. Het duurste team was zelfs 27,75 miljoen coins waard. Die gast heeft er waarschijnlijk zijn volledige spaarrekening ingestopt. Heeft hem wel een perfecte 40-0 score opgeleverd trouwens. We willen hier eigenlijk alleen mee duidelijk maken dat het ‘pay to win’ principe in FIFA sterk aanwezig is. Helaas.

Heb je het geld niet of wil je niet zoveel geld uitgeven aan FIFA, maar wil je wel beter worden. Dan hebben we wel een tip voor je. Dit is dé manier om vanaf de aftrap te scoren.

Bron: Reddit