‘House Rules’ kan zomaar de vetste nieuwe modus van FIFA 19 worden

FIFA 18 zit inmiddels in de laatste levensfase en volgens veel gamers is de game zelfs al ‘dood’. Iedereen heeft het inmiddels wel gezien en het is wachten op FIFA 19. We weten al redelijk wat over de aankomende game, maar nog lang niet alles. Er gaan dan ook veel geruchten rond over wat er allemaal toegevoegd en/of veranderd gaat worden. Van één gerucht worden wij heel vrolijk en volgens YouTuber DTT is het zelfs al officieel: de FIFA Street modus ‘House Rules’ komt naar FIFA 19.

House Rules in FIFA 19

Als je de FIFA Street spellen gespeeld hebt dan ben je wellicht bekend met de modus. Het werkte als volgt: je speelde een wedstrijdje 4 tegen 4 en elke keer als je scoorde moest een speler van jou het veld af. Zo ging het door totdat één van de twee partijen niemand meer op het veld had staan en dus gewonnen had.

Volgens YouTuber DTT zal dit bij FIFA 19 terugkomen, maar dan in een 11 tegen 11 variant. Hij meldt ook dat deze modus zowel offline als online gespeeld kan worden. Dat zou wel heel vet zijn en ideaal om af en toe te spelen in plaats van Ultimate Team. Er gaan ook geruchten rond dat er in deze modus verschillende wedstrijdtypes mogelijk zijn. Van lange afstand tot kopballen & volleys. Elk type heeft eigen spelregels en wellicht kun je zelf een speltype creëren met eigen spelregels. Hoewel we dat niet zeker weten lijkt de ‘Survival’ optie van House Rules zo goed als zeker naar FIFA 19 te komen.

Op het gebied van gameplay zijn er ook al wat serieuze veranderingen aangekondigd. Zo word het tactische aspect naar een nieuw niveau getild en wordt de manier van afwerken op de schop gegooid.