Alle nieuwe FIFA 19 onthullingen op een rijtje, inclusief FUT Divsion Rivals

Het lijkt inmiddels wel alsof we elke dag iets nieuws te vertellen hebben over FIFA 19. Misschien ook niet zo gek met de release over anderhalve maand, maar afgelopen weekend werd de eWorld Cup Grand Final gehouden en EA Sports pakte die gelegenheid aan om met nieuwe onthullingen over de game te komen. We zetten ze even allemaal op een rijtje.

House Rules uitgelegd

We wisten al zeker dat ‘House Rules’ toegevoegd zou worden, maar hoe het precies zou werken was nog niet bekend. EA heeft nu onthuld wat je precies kunt gaan doen met de nieuwe modus en dat klinkt gruwelijk. Je hebt de volgende vijf opties:

  • Long range: een spel waar goals van buiten het strafschopgebied als twee goals tellen.
  • Survival: gamers verliezen één van hun spelers als ze gescoord hebben.
  • Headers & Volleys: Een soort tienen, want er mag alleen gescoord worden uit voorzetten met het hoofd of een volley. Hoe EA Sports dit precies gaat toepassen is helaas nog niet bekend, maar het idee is al top.
  • First to: de speler mag zelf bepalen tot de hoeveel doelpunten er gespeeld word. De speler die het eerste dat aantal haalt wint de wedstrijd.
  • No rules: oftewel geen regels. Geen buitenspel, geen rode kaarten, alles mag. Dat wordt feest. En chaos.

FUT Division Rivals

Een compleet nieuwe modus om Ultimate Team op een andere manier te spelen. Je speelt tegen andere spelers in je divisie om wekelijkse beloningen te verdienen. Van die beloningen moet je er één kiezen waarmee je jouw team gaat verbeteren. Een soort offline Squad Battles dus, maar dan online tegen andere spelers.

Om te bepalen in welke divisie je start moet je een paar plaatsingswedstrijden spelen, om jouw skills te meten ten opzichte van anderen. Op basis van die wedstrijden krijg je een Skill Rating en word je divisie bepaald. Door het goed te doen in de divisies bouw je een hogere Skill Rating op en kun je promoveren naar hogere divisies. Bij Division Rivals is elke week een volledige competitie en aan het eind van die week krijg je jouw beoordelingen. Ga je in hogere divisies spelen en heb je een hogere rang? Dan worden de keuzes met beloningen ook beter.

Tegelijkertijd zijn jouw overwinningen niet alleen belangrijk om te promoveren, maar Division Rivals is bij FIFA 19 ook een manier om je te plaatsen voor de Weekend League. Je krijgt na elke wedstrijd punten en bij genoeg punten kun je een plaatsingsbewijs krijgen voor de Weekend League. Dat plaatsingsbewijs kun je inzetten wanneer je wilt, zodat je precies tijdens het weekend wat jou het beste uitkomt Weekend League kunt gaan spelen.

Ones to watch & eerste ratings

EA Sports maakte de nieuwe onthullingen bekend via een video met ChuBoi en daarin zie je hem een aantal wedstrijden spelen, een paar packs openen en de nieuwe/eerste Icons en ‘ones to watch’ onthullen. Daardoor zien we meteen een aantal ratings en dan zien we dat Ronaldo samen met Lemar en Goretzka de eerste ‘ones to watch’ zijn. Ronaldo heeft een rating van 94 (net als Johan Cruijff) en in de video zien we ook de ratings van Neymar (92), Griezmann (88), David de Gea (90).

Hieronder kun je de volledige video met onthullingen zien, inclusief gameplay beelden van FIFA 19.

Player Pick: nieuwe pack opening

Natuurlijk is het altijd leuk als de pack openings er weer iets anders uit zien, maar we doelen nu op een nieuwe manier van pack openings, genaamd Player Pick. Dit is een pack dat je kunt verdienen via SBC’s of door de reguliere manier van packs verdienen. Bij Player Pick krijg je een keuze uit 2 tot 5 spelers/items en daar moet je er één van kiezen. Zo kun je zelf dus bepalen met welke speler je er vandoor gaat.

Een andere belangrijke onthulling was die van Dynamic Tactics, maar dat was al eventjes bekend. Dit maakt het namelijk mogelijk om veel sneller en nauwkeuriger voor de juiste tactiek te kiezen tijdens een wedstrijd. Alles over Dynamic Tactics lees je hier. De lijst met de tot nu toe 10 onthulde Icons kun je hier checken.