FIFA Pro Clubs fans starten petitie om 9 verbeteringen te zien in FIFA 19

Ieder jaar kijken voetbalfans weer uit naar de nieuwe EA Sports FIFA game en de verbeteringen die erin zitten ten opzichte van de voorgaande game. Als je een FUT fan bent dan zit je altijd wel gebakken, want daar komen de meeste verbeteringen in terug. Puur omdat daar het meeste geld mee verdiend wordt door EA Sports. Dit jaar is ook de ‘Kick Off’ modus flink aangepakt en zijn er nieuwe dingen te zien in carrière modus, maar Pro Clubs lijkt voor het zoveelste jaar amper te veranderen.

FIFA 19 Pro Clubs petitie

De fans van deze modus zijn het zat dat ze al jarenlang exact hetzelfde spel spelen. Volgens hun is het niet alleen zonde van de tijd, maar ook van het geld wat ze elk jaar betalen voor de nieuwe FIFA. Gamers die de FIFA 19 Beta al gespeeld hebben zien ook dit jaar weinig verbetering en daarom zijn de Pro Clubs fans een petitie gestart (#FixProClubs) en daarin geven ze aan wat ze willen zien aan verbeteringen.

  • Verbeterde ‘customization’
  • Een verbeterd ‘levelling’ systeem: groei van de speler / prestaties
  • Microtransacties: geen ‘pay to win’ systeem
  • Verbeterde ‘leaderboards’
  • Een arena om in te trainen met je team
  • Het fixen van de ‘uithoudingsvermogen’ bug
  • Het fixen van de ‘grootte’ bug (spelers die groot zijn hebben te veel voordeel)
  • Het fixen van de lag in het zestienmetergebied
  • Het toevoegen van een 11 vs 11 online modus zoals Weekend League

De petitie wil 7.500 handtekeningen bij elkaar sprokkelen en ze zitten nu al op 6.000. Ben jij een Pro Clubs fan en wil jij jouw handtekening onder deze petitie zetten? Dan kun je hier terecht.

De kans dat er echt nog wat aan gaat gebeuren is echter klein. Zolang de modus één van de minst gespeelde is van het spel, zal EA er ook niet veel moeite in steken om de modus zwaar te verbeteren. Zeker als er dan ook niet veel geld mee verdiend wordt. Mocht de petitie heel veel handtekeningen krijgen, dan weet EA in ieder geval wel hoe de fans erover denken. Wellicht dat het EA aan het denken zet.

Zoals we al zeiden in het begin van dit artikel zijn er wel degelijk flink wat nieuwe dingen te zien in FIFA 19. De laatste lijst met innovaties, inclusief de nieuwe FUT modus ‘Division Rivals’ en Kick Off modus ‘House Rules’, kun je hier checken.

Bron: Reddit