EA Sports onthult eerste beelden & info over FIFA’s laatste deel van The Journey

Als je de laatste jaren FIFA hebt gespeeld dan ken je Alex Hunter vast wel. Hij is de hoofdpersoon in de spelmodus ‘The Journey’, waar je in zijn huid kruipt en het van jeugdtalent tot wereldtopper moet schoppen. De eerste twee delen waren een groot succes en nu heeft EA Sports de eerste details bekend gemaakt van het derde en tevens laatste deel.

The Journey deel 3

Eigenlijk was het niet EA Sports die het nieuws als eerste bracht, maar Real Madrid. Alex Hunter zal namelijk voor Real Madrid gaan spelen in de komende editie van ‘The Journey’, waarmee hij op jacht gaat naar prolongatie van de Champions League. Het toernooi dat sinds lange tijd weer terug is bij EA Sports FIFA. Real Madrid kondigde het nieuws aan als een heuse transfer, inclusief eerste trailer van ‘The Journey’.

Het gaat natuurlijk behoorlijk ver om een virtuele speler als nieuwste aanwinst aan te kondigen met behulp van spelers als Varane en Carvajal, maar Real Madrid gaat nog veel verder. Ze verkopen op hun webshop namelijk officiële shirts van de club met ‘Hunter #29’ op de rug en voor die shirts vragen ze dan tot wel €159,95. En dat voor een virtuele speler. Koekoek.

Mocht je je afvragen: waarom Real Madrid? Dat heeft te maken met het feit dat Real Madrid de officiële partner van EA Sports FIFA is. Ze hebben nu in ieder geval in de virtuele wereld wel een vervanger binnen voor Ronaldo. Het zal hoe dan ook weer een vette editie worden en we zijn benieuwd waar ze mee gaan komen na dit laatste deel van ‘The Journey’.

Afgelopen weekend vond de EA Sports FIFA eWorld Cup Grand Final plaats en dat evenement werd gebruikt om een paar nieuwe dingen in FIFA 19 aan te kondingen, inclusief een compleet nieuwe spelmodus binnen Ultimate Team én de 5 vette speltypes van de nieuwe modus House Rules. Meer hierover lees je hier.