Hoe je in 15 minuten jouw win-ratio op FIFA 19 flink opschroeft

Elke keer als er een nieuwe FIFA game gereleased wordt is het weer even oefenen om de gameplay onder de knie te krijgen. Inmiddels heb je er alweer vele uren opzitten en ben je ook wel beter geworden, maar wat blijkt: je verliest nog te vaak. Je probeert van alles om die win-ratio op te krikken, maar het schiet niet echt op. Tot nu, want we geven je de gouden tip die jou na 15 minuten oefenen veel meer overwinningen op gaat leveren.

Timed finesse shot is overpowered

Elk jaar is er iets in de gameplay te vinden wat zwaar overpowered is en in FIFA 19 is dat het nieuwe ‘timed’ finesse schot. Hierbij is het de kunst om precies op het juiste moment nog een keer op schieten te drukken (in het groene of gele deel van de ‘timed finishing’ meter). Door hier een kwartier op te oefenen ga je veel gemakkelijker scoren. Hoe je daar op oefent leggen we hieronder uit.

Ga bij de Skill Games naar Shooting en doe de ‘Attacking Scenarios Skill Challenges’ (waar je met 1-2 spelers tegen verdedigers en een keeper speelt). Oefen op de ‘timed finesse shots’ buiten de zestien. Het finesse shot voer je uit door middel van R1/RB + schieten. Je kunt tijdens het oefenen dezelfde spits gebruiken die je ook in je FUT team hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Het gaat er meer om dat je de timing onder de knie krijgt, zodat het ‘timed finesse shot’ perfect uitgevoerd wordt.

Timed driven finesse shot

Als je iets verder van het doel staat dan kun je het ‘timed driven finesse shot’ gebruiken, door middel van L2/LT + R1/RB + schieten. Oefen zodanig dat de spieren in je hand precies weten hoe hard je moet schieten en dat je het groene raakt in de ‘timed finishing’ meter (al werkt geel vaak ook). Deze meter zie je overigens alleen als je de FIFA Trainer aan hebt staan. Heb je het onder de knie? Dan kan de FIFA Trainer uit, ga je terug naar FUT en kies je een spits met goede ‘shooting’ statistieken en een ‘finesse’ attribuut.

Iedereen in de FIFA community is het erover eens dat het ‘timed finishing’ zwaar overpowered is en dat heeft een reden. Heel veel van deze schoten buiten de zestien gaan er namelijk gewoon in en dat is heel moeilijk te verdedigen. Dus, oefenen en vervolgens iedereen inmaken. Je zult ons dankbaar zijn. Een ander trucje dat heel erg effectief is, is de ‘Speed Boost’. Hier zie je hoe je die uitvoert.

Bron: Reddit