Meerderheid van de FIFA fans willen deze speler op de FIFA 20 cover

Het blijft toch altijd een dingetje wie er op de EA Sports FIFA cover komt te staan. Nog boven een goede rating is het namelijk de allergrootste eer voor een voetballer in de gamewereld. Het rijtje met spelers die op de cover stonden is dan ook illuster, met Cristiano Ronaldo als de gelukkige bij FIFA 18 en FIFA 19. Totdat hij bij FIFA 19 vervangen werd door EA Sports vanwege de verkrachtingszaak die hem achterna zat. Toen werd hij namelijk vervangen door Neymar, De Bruyne én Dybala. Maar wie gaat het de komende editie worden?

Wie komt op de FIFA 20 cover?

We verwachten door het gedoe bij de cover van afgelopen editie in ieder geval geen Ronaldo en aangezien PES een samenwerking heeft met FC Barcelona verwachten we ook geen Messi of andere speler van Barça. Het blijft sowieso nog gissen wie EA Sports als de nieuwe coverheld ziet, maar wat willen de fans? GiveMeSport ging op onderzoek uit via Twitter.

Ze kozen ervoor om 8 spelers te selecteren die nog nooit eerder op de cover stonden en die verdeelden ze over twee groepen. De winnaars van beide groepen zouden het uiteindelijk tegen elkaar op moeten nemen. Zo zag dat eruit.

Raheem Sterling, die een ijzersterk seizoen heeft gedraaid met City, kwam in Group 1 als winnaar uit de bus, nét voor Eden Hazard. In Group 2 was het onze landgenoot en PFA Player of the Year (Premier League speler van het jaar) Virgil van Dijk die net boven Kylian Mbappé eindigde. Maar wie won de onderlinge strijd onder de FIFA fans om op de FIFA 20 cover te komen?

De fans zijn duidelijk: Virgil van Dijk moet op de cover komen van FIFA 20. Wij zijn het daar natuurlijk helemaal mee eens. Hij zou dan de derde Nederlander ooit worden die op de FIFA cover verschijnt na Bergkamp in FIFA 99 en Davids in FIFA 2003. We zullen in ieder geval nog even moeten wachten totdat de nieuwe cover gepresenteerd wordt, maar mocht het VVD worden dan zou dat er zo uit kunnen zien. Niet slecht toch?

Bron: GiveMeSport