FIFA fans hebben alweer een reden gevonden om boos te zijn op FIFA 20

De laatste jaren heeft EA Sports behoorlijk wat kritiek gekregen op de FIFA games. Die kritiek kwam vooral op de gameplay, maar zeker ook op het feit dat ze té veel de focus leggen op FUT. Andere speltypes zouden daardoor weinig tot helemaal niet vernieuwend zijn. Bij de introductie van FIFA 20 werd daar al iets aan gedaan door het FIFA Street-achtige VOLTA te presenteren. Toch is er alweer flink wat kritiek op de aankomende game en dat heeft te maken met het menuscherm.

Gelekt FIFA 20 menuscherm

Eigenlijk is het iets heel kleins (vinden wij tenminste), maar volgens de fans is het juist heel tekenend. Het gaat om een gelekte afbeelding van het nieuwe menuscherm. Of nou ja, nieuw? Eigenlijk is er zo goed als niks aan veranderd, behalve een paar kleurtjes. De gelekte afbeelding werd op Reddit gedeeld en de reacties waren louter negatief. Hieronder zie je het gelekte menuscherm van FIFA 20 (boven) en ter vergelijking het menuscherm van FIFA 19 eronder.

Een aantal reacties opgesomd:

I hate it. Just different fucking colors, same dumb design.

Isn’t what they do every fking year ? Same menus with different colors? And that’s not the only copy paste they do…

Nothing will change at all I guess

They literally reskin the game each year. At least try to make it look different.

Uiteindelijk zouden de menuschermen geen reden zijn om een game wel of niet te kopen, want uiteindelijk draait het toch gewoon om de gameplay en beschikbare speltypes. Toch is de boosheid om dit luie design best goed te begrijpen. Een bedrijf dat jaarlijks zoveel geld verdient, mede door alles op FUT te gooien, mag wel iets meer vernieuwing laten zien. Al is het maar het menuscherm. Moeten we nog wel even aan toevoegen dat dit een gelekte afbeelding is. Misschien wordt er nog wel het een en ander aan aangepast.

Op het gebied van de menuschermen lijkt er dus weinig te veranderen, maar er zijn wel al een paar flinke veranderingen in de gameplay aangekondigd. Penalty’s en vrije trappen zullen bijvoorbeeld op de schop genomen worden in FIFA 20.