FIFA fans kunnen mee bepalen wat er in de FIFA 20 soundtrack komt

Hoewel EA Sports behoorlijk wat kritiek te verduren heeft gehad de afgelopen jaren over de gameplay, is FIFA in ieder geval wel ergens constant in: een heerlijke soundtrack creëren. Menig band/artiest heeft zijn faam te danken aan een plaatsje in de playlist van FIFA. Het leuke aan deze klassiekers is ook dat je ze meteen herkent door FIFA. Hoor je de eerste noot van zo’n nummer op de radio, dan is FIFA het eerste waar je aan denkt.

Helpen bij de FIFA 20 soundtrack

Naar verwachting wordt de nieuwe soundtrack (playlist) voor FIFA 20 op 30 augustus gepresenteerd en daar kun jij een rol in gaan spelen. Via de FIFA website FIFplay kun je namelijk zelf verzoekjes indienen. Vul je favoriete nummers plus artiesten in, inclusief YouTube links, en deze ‘verlanglijstjes’ worden uiteindelijk gepubliceerd en gedeeld met de ontwikkelaars van EA. Zo weten ze precies wat de FIFA fans in de nieuwe FIFA 20 playlist willen hebben. Hieronder een paar ingestuurde voorbeelden.

Ons vermoeden is dat ze deze verlanglijstjes vooral gaan gebruiken om op zoek te gaan naar nieuwe parels. Het zou natuurlijk heel tof zijn als ze ook echte FIFA classics laten terugkomen, maar dat verwachten we niet. De kracht van de FIFA soundtrack is namelijk vooral het ontdekken van nieuwe bands/artiesten/muziek. Nog inspiratie nodig? Dit zijn onze 11 favoriete FIFA songs aller tijden.

Kun je ook op het gebied van je carrière nog wel wat inspiratie gebruiken? Defensie heeft een aantal hele mooie vacatures waarbij de jaarlijkse bonussen kunnen oplopen tot wel €5.000. Meer weten? Klik dan hier.