Simpel & effectief: zo voer je de FIFA 20 Speed Boost uit

Al flink wat uren in FIFA 20 gestopt, maar kun je nog wel wat tips gebruiken om je spel naar een hoger niveau te tillen? Dan is de ‘Speed Boost’ elk jaar een zeer nuttige. Zoals de naam al doet vermoeden geeft het je speler net dat beetje extra snelheid om je tegenstander achter je te laten of juist om een tegenstander uit te spelen en zo in gevaarlijke posities te komen. Dit jaar is ‘ie weer heel eenvoudig uit te voeren én heel effectief.

FIFA 20 Speed Boost

De speed boost wordt uitgevoerd door tijdens een sprint een nepschot uit te voeren, gevolgd door direct 45 graden naar links of rechts te gaan met de rechter joystick. We gaan er vanuit dat inmiddels iedereen wel weet hoe je een nepschot uitvoert, maar voor de zekerheid leggen we het nog eens uit: de voorzetknop, direct gevolgd door de passknop. Bij Playstation is dat ‘vierkantje, gevolgd door kruisje’ en bij Xbox is dat ‘X, gevolgd door A’. Hierbij is het wel essentieel dat je de joystick echt in 45 graden naar rechts of links draait.

De echte FIFA experts zullen meteen herkennen dat de speed boost in FIFA 20 precies hetzelfde uitgevoerd wordt als in FIFA 19. Het ideale aan deze ‘skill move’ is ook dat ‘ie door iedereen uitgevoerd kan worden. Het is namelijk een één ster skill move. Hieronder kun je in de video van FIFA Pro BorasLegend nog eens zien hoe die uitgevoerd wordt en in welke situaties je ‘m het beste kunt gebruiken. Spoiler: vooral voor je tegenstander kruisen is zeer effectief!

Credit: BorasLegend

Ongeacht dat de FIFA 20 speed boost dus heel gemakkelijk uit te voeren is, raden we toch aan om er eerst even mee te oefenen. Een perfect uitgevoerde speed boost is namelijk beter dan half werk en gaat jou 100% zeker meer goals opleveren.