FIFA 20 vs PES 2020 trailer: welke game maakt de beste eerste indruk?

In september gaat de strijd onder de voetbalgames weer losbarsten als zowel de nieuwe PES als FIFA rond die tijd gelanceerd worden. Een echte strijd is het al lang niet echt meer te noemen, want het aantal gamers dat FIFA speelt is vele malen groter dan het aantal PES spelers. EA Sports is het de laatste jaren echter een beetje aan het verpesten en de community is, zeker over FIFA 19, behoorlijk negatief geworden. Is dit dan het jaar dat PES een serieuze inhaalslag kan slaan? Wellicht geeft een vergelijking van de trailers een goede eerste indruk.

FIFA 20 trailer vs PES 2020 trailer

De trailer van FIFA 20 werd afgelopen weekend gelanceerd en daar lag de nadruk vooral op de nieuwe ‘FIFA Street’-achtige VOLTA modus. Uiteraard waren de fans daar heel enthousiast over, want er werd al jaren geschreeuwd om de herintroductie van FIFA Street. Daar komt ook nog eens bij dat deze modus inclusief online optie komt, dus dat is zeker een plus voor FIFA. Gameplay is echter hetgeen waar EA Sports zoveel kritiek op kreeg, dus zal dat in orde zijn?

Dan naar de trailer die PES afgelopen avond lanceerde. Daarin wordt duidelijk dat ze weer nauw samenwerken met Barça en dan met name met Messi, Iniesta en Ronaldinho. Niet de minste namen. Bij het vlaggenschip van Konami krijgen we wel al veel gameplay beelden te zien. Daarnaast worden er alvast een heleboel nieuwe features behandeld in de trailer, inclusief ‘finesse dribbling’, nieuwe eerste aanname technieken, een verbeterde Master League met interactief dialoogsysteem en legendes als Maradona en Cruijff die als trainer te gebruiken zijn.

Zoals je kunt zien doet PES niets onder voor FIFA op grafisch gebied. Zeker niet na de veranderingen op het gebied van lichtinval, nieuwe 3D full-body scans waardoor spelers er zeer realistisch uitzien en verbeteringen op het gebied van het gras wat er veel beter uitziet dan bij voorgaande edities.

Voordat we echt een goede vergelijking kunnen maken zullen we natuurlijk ook meer te weten moeten komen over FIFA 20, inclusief gameplay beelden. Gelukkig hebben we nog een paar maanden voordat we de keuze moeten maken of we voor FIFA 20 of PES 2020 gaan.

EA Sports heeft dik een week geleden wel alvast 5 veranderingen aangekondigd die we in FIFA 20 terug gaan zien, plus de cover zou al gelekt zijn. Qua cover zal het in ieder geval heel moeilijk worden om PES te verslaan, want met Messi en Ronaldinho hebben ze de jackpot.