Zo leer je binnen 1 minuut hoe je de perfecte vrije trap neemt in FIFA 20

We hebben al flink wat vrije trappen genomen in FIFA 20, maar nog altijd zonder groot succes. Het richtingsmechanisme is wat ons betreft wel heel erg wennen én heel gevoelig. Heb jij daar ook zoveel moeite mee? Gelukkig zijn we een video tegengekomen waarin perfect wordt uitgelegd hoe je de perfecte vrije trap neemt. Heel ingewikkeld is dat niet, want het wordt in 45 seconden uitgelegd.

De perfecte FIFA 20 vrije trap

Het draait bij FIFA 20 allemaal om het vinden van de balans tussen richting, kracht en effect dat je aan de bal geeft. We gaan aan de hand van onderstaand voorbeeld uitleggen waar die perfecte balans ligt. Ten eerste moet je de cirkel richting één van de hoeken en zo hoog mogelijk richting. Klinkt krom, maar vertrouw ons.

Vervolgens ga je schieten. Je mag daarbij flink wat kracht gebruiken. De perfecte hoeveelheid kracht is 3,5 balkje (bijna vol). Wanneer je richting de bal loopt moet je met de rechter joystick effect geven. Door de stick eerst naar beneden te richten en vervolgens naar boven te houden geef je een goede dosis topspin die ervoor moet zorgen dat de bal strak in het kruis eindigt.

Hierboven kon je het stap voor stap lezen, maar het is natuurlijk wel zo fijn om het perfecte voorbeeld ook daadwerkelijk te zien. Hieronder kun je de volledige video van 45 seconden checken, gemaakt door Reddit gebruiker teambavaria48.

Zo, weet je dat ook weer. Kun je vanaf nu elke vrije trap in de kruising gaan rammen. Moeten we trouwens wel een kanttekening bij plaatsen, want in dit voorbeeld schiet hij met Coutinho die natuurlijk een heel fijn schot heeft. Check dus even wie van jouw team de beste vrije trappen stats heeft en dan moet het helemaal goed komen. Oefenen in de arena is in ieder geval altijd aan te raden.

We hebben nog een handigevoor je: zo voer je de FIFA 20 Speed Boost uit.