EA gaat misschien stoppen met het jaarlijks uitbrengen van FIFA

Als je al je hele leven lang FIFA speelt weet je inmiddels hoe het werkt: elk jaar wordt er in september een nieuwe game gelanceerd met nieuwe game modes, wat gameplay tweaks en een lichte grafische verbetering. Vaak zijn die veranderingen behoorlijk klein waardoor je misschien twijfelt of het dat geld wel waard is, maar je moet het wel kopen om up to date te blijven. Daar komt wellicht verandering in.

Abonnement

In een interview met Bloomberg bespreekt EA chief Andrew Wilsen de mogelijkheid dat ze gaan stoppen met het jaarlijks uitbrengen van games als FIFA en Madden. In plaats daarvan zou er een abonnement op EA afgesloten worden waar het hele jaar door updates beschikbaar zijn. EA kan hierdoor een ‘365-day, live service’ aanbieden. In plaats van dat je het elk jaar koopt zou je dan bijvoorbeeld maandelijks een bedrag betalen en content kunnen downloaden om het spel relevant te houden.

“De grootste verandering in consumptie van entertainment media in de laatste vijf jaar is een combinatie van streaming en abonnement diensten,” zei Wilson. “Het heeft de manier van tv kijken veranderd, de manier van muziek luisteren veranderd en de manier van boeken lezen veranderd.”

Wilson noemde geen prijs of jaar waarin ze het zouden willen introduceren, maar het lijkt er dus sterk op dat ze richting een moment gaan waarop jaarlijkse lanceringen verleden tijd zijn. Uiteraard zou er dan bij de start van een nieuw seizoen een flinke update volgen die dan te downloaden is, maar dan hoef je daar niet meer los voor te betalen. Dat zou dan allemaal onderdeel zijn van een abonnement bij EA.

Wij vinden het een interessante ontwikkeling, maar het is natuurlijk de vraag of het gaat gebeuren en hoe dat precies zou uitpakken. Als ze het 365 dagen per jaar up to date houden en constant verbeteren is de kans op een FIFA verslaving in ieder geval nog groter. Aan deze 8 tekenen herken je zo’n verslaving.

Bron: Engadget