FIFA manipuleert wedstrijden om ze spannender te maken

Heb je het wel eens meegemaakt dat je iemand keihard aan het slachten bent en dat je bij rust al met 3-0 voor staat? Natuurlijk heb je dat wel eens gehad, FIFA-baas die je bent. Dan zul je vast ook wel hebben gemerkt dat het de tweede helft allemaal wat lastiger gaat en dat de tegenstander toch iets meer in de wedstrijd komt. Misschien ga je dan een beetje aan je eigen kwaliteiten twijfelen, maar dat hoeft niet. Dat komt namelijk allemaal door EA Sports.

FIFA Manipulatie

De geruchten gingen al langer dat EA het spel bij zo’n kwaliteitsverschil manipuleert om zo toch een eerlijkere wedstrijd te creëren. Die geruchten zijn nu bevestigd, hoewel EA Sports het natuurlijk nog glashard ontkent. In één van de bestanden is een regel gevonden over team chemistry, wat het momentum bepaalt. Je kent het vast wel van FUT en Draft, want als je daarbij een opstelling maakt moet je rekening houden met de chemistry (teamgeest).

fifa

Tijdens zo’n slachtpartij gaat de computer van EA dus aan je teamgeest sleutelen, waardoor je slechter óf juist beter wordt. Dat klinkt misschien heel oneerlijk, want jij bent nu eenmaal beter dan je tegenstander. Toch is het gewoon leuker om een beetje je best te moeten doen voor een doelpunt. En mensen die er niet zo veel van kunnen hebben er zo toch nog wat lol aan. Zo’n slechte FIFA speler herken je trouwens aan deze 10 tekenen.