FIFA punten kopen verleden tijd? In België is dat over een paar dagen het geval

Er is het laatste jaar / de laatste jaren nogal wat te doen geweest om het ‘Pay to win’ systeem in onder andere de games van EA Sports. Bij FIFA komt dat terug in het kopen van packs. Je koopt dan een pack met spelers waarvan je van te voren niet weet wat er in zit. Dit kan met verdiende munten, maar ook door FIFA punten te kopen en die vervolgens te gebruiken om packs te kopen. Dat laatste zal in België niet meer mogelijk zijn na 31 januari.

Verbod op FIFA punten in België

In België wordt het verboden omdat het als een manier van gokken gezien wordt. Je geeft namelijk geld uit in de hoop dat je iets moois ‘wint’, terwijl de resultaten vaak vies tegenvallen. Je weet namelijk nooit zeker wat er in zit. Vooral omdat ook veel kinderen deze spellen spelen is het iets wat de Belgen niet langer willen. Ook in Nederland is de Kansspelautoriteit tegen dit principe.

“Ze zijn ontworpen zoals gokspellen zijn ontworpen, met het gevoel dat je bijna hebt gewonnen”, zei Marja Appelman, directeur van de Kansspelautoriteit in gesprek met de NOS. “Er zijn allerlei geluidseffecten en visuele effecten als je zo’n loot box opent. Daarmee heb je de neiging om door en door te spelen.”

Het is dus niet uit te sluiten dat er ook in Nederland een verbod komt op het kopen van FIFA punten. Het blijft (ook in België) natuurlijk wel mogelijk om packs te kopen met de munten die je verdient in het spel. De gamers in België die nog FIFA punten op hun account hebben staan kunnen ze ook blijven gebruiken totdat ze op zijn.

Ben je benieuwd hoe klein de kans nou écht is om een topspeler te packen in FIFA? Dit onderzoek geeft het (pijnlijke) antwoord.

Bron: Reddit