FIFA Street blijkt toch niet terug te komen in FIFA 18

Eergisteren werd iedereen die iets met EA Sports FIFA heeft gek gemaakt met een gelekte video, gemaakt op Gamescom in Köln. Daarop leek te zien dat FIFA Street een langverwachte terugkeer ging maken, maar gameplay producer Sam Rivera heeft het ontkend. Dat wil echter niet zeggen dat de video nep was, want er komt wel degelijk iets in FIFA 18 wat er op lijkt.

Geen FIFA Street terugkeer

De video die viraal ging leek verdacht veel op een FIFA Street modus, maar het blijkt slechts een klein onderdeel van ‘The Journey 2: Hunter Returns’ te zijn. De mannen van Dream Team FC Gaming spraken de EA Sports producer en hij zei er het volgende over: ‘Het was waarschijnlijk gewoon The Journey. Er is geen sprake van een volledige terugkeer van FIFA Street in FIFA 18.’

De gelekte video was dus een deel van Alex Hunter’s nieuwe avontuur waar hij naar Brazilië reist en een wedstrijdje speelt op een FIFA Street-achtig veld in een favela. De gameplay is overduidelijk geïnspireerd op FIFA Street, dus hoewel het geen officiële rentree maakt is het wel beter dan niets.

Wil je alvast meer van FIFA 18 zien? EA Sports dropte deze week een gruwelijke nieuwe trailer en daarin zijn ook nieuwe celebrations te zien.

Bron: Dream Team FC