FIFAFRIDAY #2 – Op deze manier schiet je elke vrije trap prachtig binnen

De vrije trap. Een mooie kans om een goal te scoren. En niet zomaar één, want een vrije trap die tegen het net knalt ziet er altijd spectaculair uit. Je kan er in de arena op oefenen, maar je kan ook gewoon een trucje leren waardoor je ze allemaal tegen de touwen ramt. En dat ook nog eens op een nóg mooiere wijze dan je normaal doet, Roberto Carlos-stijl. Hebben we je benieuwd gemaakt? Mooi. Dan zullen we even uitleggen hoe je al jouw vrienden en online tegenstanders gek gaat maken met de dikste vrije trappen.

FIFA 17 vrije trap

Voor deze manier van vrije trappen nemen heb je een speler nodig die het ook echt kan. 80 of hoger dus in zo’n beetje alle aspecten van de vrije trap. Gebruik aan de rechterkant van de zestien een linksbenige speler en aan de linkerkant een rechtsbenige. Ga met de speler zo recht mogelijk achter de bal staan en loop wat naar achter. Tijdens het richten van de vrije trap moet je op het muurtje van de tegenstander letten. Zorg ervoor dat je zo richt, dat de derde speler van het muurtje ongeveer ter hoogte van de korte paal staat.

Dan komen we bij het schieten zelf. Gebruik L1 / LB en geef met je analoge stick een curve naar binnen toe. Hoe hard je de bal moet schieten is natuurlijk afhankelijk van de afstand tot de goal, maar je kunt ongeveer uitgaan van 3 balkjes tot maximaal 3,5. Op deze manier schiet je speler de bal met buitenkant voet en draait de bal als het ware om de muur heen en in de goal. Als deze uitleg nog niet duidelijk genoeg was zie je precies hoe het werkt via onderstaande video (vanaf 2 minuut 33).

Leestip: FIFAFRIDAY #1 – dit zijn de 5 beste formaties in FUT 17