FIFAFRIDAY 3 – Met de ‘Rocket Corner’ scoor je uit elke hoekschop

Elke vrijdag proberen we jou te helpen om je FIFA-niveau naar een hoger niveau te tillen met tips & tricks. We hebben de 5 beste FUT formaties al behandeld en vorige week lieten we jullie zien hoe je elke vrije trap op prachtige wijze binnen ramt. Deze week is het opnieuw tijd voor een standaard situatie die bijna niet te verdedigen is: de ‘Rocket Corner’. Zoals de naam al doet vermoeden is het een harde voorzet uit een hoekschop die, als je ‘m goed uitvoert,  altijd een gevaarlijke situatie of goal oplevert.

Rocket Corner

Er zijn twee mogelijkheden om deze variant uit te voeren. Wat je hoe dan ook moet doen is een speler naar de hoekvlag sturen, zodat er een verdediger meeloopt en zo een gat trekt voor de aanvallers. Richt de voorzet iets voor de eerste paal en zo’n 2 meter voor de aanvaller waarmee je wilt gaan koppen. Vervolgens geef je een voorzet van minimaal 3 balkjes kracht, terwijl je L2 (PS4) of LT (Xbox) inhoudt. Hierdoor heeft de bal de perfecte hoogte en snelheid, waardoor de keeper er niet tussen kan komen. Als de voorzet gegeven is moet je ongeveer 7 à 8 meter voordat ‘ie bij de speler is alvast koppen indrukken, want online zit daar meestal wat vertraging op.

De tweede variant is eigenlijk vrijwel identiek. Het enige verschil is dat er geen aanvaller op de juiste plek staat om de voorzet binnen te koppen. Dit kun je voorkomen door L1 (PS4) of LB (Xbox) te gebruiken om van speler te wisselen. Wissel totdat je de gewenste speler hebt en ga in positie staan, zoals je bij de eerste variant zag. Vervolgens is het precies hetzelfde. In onderstaande video wordt het nog allemaal haarfijn uitgelegd.

Leestip: FIFA 18 gaat waarschijnlijk een volledig nieuw weersysteem krijgen