FIFAFRIDAY #5 – Met deze simpele trick stuur je elke verdediger het bos in

Het is weer vrijdag middag en dat betekent niet alleen dat het bijna weekend is, maar ook dat er weer een verse FIFA tip voor je klaar staat. Wij proberen je namelijk te helpen om een onverslaanbare FIFA-speler te worden en daar gaat deze simpele, maar zeer effectieve skill move jou gegarandeerd bij helpen. Het zijn namelijk vaak de meest eenvoudige tricks die het meeste resultaat opleveren. Ingewikkelde trucs lukken vaak niet of hebben te veel tijd nodig om uit te voeren. Dat is bij deze backwarts body feint niet het geval.

Effectieve FIFA 17 skill move

Volgens FIFA-pro’s als BorasLegend is het zelfs de beste skill move in FIFA 17 omdat ‘ie ongelofelijk snel uit te voeren is en door iedere speler op het veld te gebruiken is. Het is een kapbeweging die verdedigers het bos in stuurt en jou de vrijheid geeft om op het doel af te gaan of om juist de beslissende voorzet te geven. We zullen even uitleggen hoe het werkt.

De beweging wordt altijd op de grond uitgevoerd, dus tijdens een dribbel. Tik de rechter analoge stick snel richting de kant waar je naartoe wil en vervolgens richt je met de linker stick schuin naar onderen. De richting waarop je de sticks beweegt is afhankelijk van in welke richting je speler kijkt, maar hier is een slim trucje voor. Zie de stick als een klok en beweeg de rechter stick altijd richting de 3 of 9 en de linker vervolgens tussen de 4 & 5 of 7 & 8. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet.

Zoals je hierboven ziet is het verstandig om de basis van deze trick eerst te oefenen in de arena. We raden je aan om het ook nog even te oefenen tijdens een vriendschappelijk potje op beginner niveau, zodat je ‘m helemaal onder de knie hebt. Als dat eenmaal het geval is kun je tegenstanders gaan slopen met deze snelle, eenvoudige & dodelijke truc. In onderstaande video zie je hoe dodelijk effectief het werkt tijdens wedstrijden.

Als je tegenstander het na drie keer door heeft kun je een variatie toepassen. De beweging van de linker analoge stick blijft hetzelfde, maar door vervolgens met de rechter stick in dezelfde richting als de linker te gaan, kap je naar de zijkant in plaats van terug. Je tegenstander weet niet wat hij meemaakt.

Leestip: FIFAFRIDAY #4 – Het geheim achter een aanval die niet te stoppen is