FIFAFRIDAY #8 – Op deze manier scoor je altijd uit afstandsschoten

Het is weer vrijdag en dat betekent niet alleen dat het alweer bijna weekend is, maar misschien nog wel belangrijker: een nieuwe FIFA-tip die jou gaat helpen je on- en offline tegenstanders te verslaan. Vandaag leggen we de focus op één van de leukste en mooiste manieren om te scoren, namelijk het afstandsschot. Zo’n dodelijk schot is het ideale wapen, want zelfs als je niet in de wedstrijd zit en niet door de verdediging komt is dit dé manier om te scoren.

FIFA 17 afstandsschoten

Er zijn twee types afstandsschoten die je kunt gebruiken: het harde schot of het geplaatste schot. Logischerwijs gebruik je het harde schot van grote afstanden en het geplaatste schot als je dichterbij het zestienmetergebied bent. Het geheim zit ‘m echter in de positie waar je staat op het veld en het richten van het schot. Laten we beginnen met het harde schot van grote afstand.

In een ideale situatie sta je ongeveer in het midden van het veld. Hoewel het vanuit andere posities ook werkt, is dit de makkelijkste en beste optie. Door L2/LT in te houden tijdens het schieten activeer je het harde schot en ga voor ongeveer 3 balkjes kracht. Tijdens het schieten richt je de linker analoge stick recht naar het doel om vervolgens heel licht te bewegen naar de hoek waar je wilt schieten (zie afbeelding hieronder). Hierdoor krijgt de bal een lichte curve en wordt ‘ie onmogelijk te stoppen voor de keeper.

Dan komen we bij het geplaatste schot, waar een centrale positie op het veld wederom het meeste succes zal opleveren. Bij het geplaatste schot zorg je ervoor dat je ongeveer 2,5 balkjes kracht aan de bal geeft. Het grootste geheim zit ‘m echter in het richten van het schot, want waar je bij eerdere versie van FIFA gewoon naar de lange paal richt zit dat bij FIFA 17 iets anders. In plaats van richten naar de hoek moet je met de linker analoge stick bijna 90 graden richten naar de hoek waar je de bal wilt schieten (zie afbeeldingen hieronder). Hierdoor krijgt de bal meer curve en draait ‘ie om de keeper heen en in het hoekje.

Hoe het niet moet.

Hoe het wel moet.

In onderstaande video wordt alles nog even haarfijn uitgelegd met gameplay voorbeelden. Dat zorgt toch altijd voor wat meer duidelijkheid over hoe je de afstandsschoten het beste uitvoert. Als je het eenmaal onder de knie hebt scoor je elke wedstrijd een goal om je vingers bij af te likken.

Leestip: FIFAFRIDAY #7 – Zo wordt jouw eerste balcontact altijd dodelijk