Firmino verdient door dubbelklapper tegen Swansea belachelijk veel geld per goal

Het was weer een prachtige Boxing Day in de Premier League met heel veel goals. Liverpool haalde in het eigen Anfield bijvoorbeeld flink uit door Swansea met 5-0 te verslaan. Grote man aan de zijde van the Reds was Roberto Firmino met twee goals. Zo’n dubbelklapper is natuurlijk altijd fijn voor een spits, maar nu blijkt dat het ook nog eens héél fijn was voor de portemonnee van de Braziliaan.

Flinke goalbonus

De twee goals betekende voor Firmino alweer doelpunt nummer 15 en 16 als je de Premier League en Champions League bij elkaar optelt. Vooral nummer 16 is een heel belangrijke geweest voor de Braziliaan, want daarmee activeerde hij een hele fijne goalbonus.

Firmino verdient bij Liverpool £68,085 per week, maar dat loopt flink op door de clausule in zijn contract waarin staat dat hij extra geld krijgt voor de goals die hij maakt. Goal 1 tot en met 5 leverde hem £25.000 per doelpunt op, goal 6 tot en met 10 £45.000, goal 11 tot en met 15 £65.000 en vanaf de 16 doelpunten levert elke goal hem een gigantische £85.000 op. Dat is omgerekend ruim €95.000 en zelfs meer dan zijn standaard weeksalaris. Heel sick!

Dit seizoen heeft hij dus al voor £760.000 (ruim €850.000) aan goals gemaakt en waarschijnlijk gaat dat nog veel meer worden. Tel dat op bij de ruim 3,5 miljoen pond (bijna 4 miljoen euro) die hij op jaarbasis verdient en dan kun je concluderen dat de bankrekening van huize Firmino flink gespekt wordt.

Wist je trouwens al dat heel veel mensen de naam Firmino verkeerd uitspreken? Dikke kans dat jij dat ook doet. Zo hoor je Firmino uit te spreken.

Bron: Sport Bible